Ν.Ε ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος

By on 20/03/2023

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την πάγια τακτική της να νομοθετεί στο «πόδι», φέρνοντας σήμερα προς ψήφιση ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση με θεσμικούς φορείς και τοπικές κοινότητες .

Αρχικά, με την μετονομασία της Ρ.Α.Ε. σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης του νερού. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης από την αρχή ήταν αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση αυτή που επιχειρείται μέσω της Ρ.Α.Α.Ε.Υ και των ΣΔΙΤ. Για εμάς το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο οποιασδήποτε ρυθμιστικής αρχής, κίνηση η οποία, αποτελεί τον προθάλαμο της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα η οποία αντίκειται, τόσο σε αποφάσεις του ΣτΕ όσο και σε διατάξεις του ίδιου του Συντάγματός μας. Εμείς ως Νομαρχιακή στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α Κοζάνης και βρισκόμαστε δίπλα στον αγώνα τους.

Ακόμη, στο ίδιο νομοσχέδιο η Κυβέρνηση καταργεί το άρθρο 28 του νόμου 3937/2011 με τον οποίο νομοθετήθηκε η μετεγκατάσταση της Ακρινής. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά την σχετική απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε πρόσφατα, συνιστά μια ακόμα πράξη που καταδεικνύει την αντίληψη της για το κράτος δικαίου.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, που νομοθέτησε τη μετεγκατάσταση το 2011 και παρέδωσε ολοκληρωμένο ΠΔ για την υλοποίηση της το 2015, στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Ακρινής και στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους για την μετεγκατάσταση. Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο πολύνομοσχέδιο.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: