Μουσικοθεατρική παράσταση: «Από… έρωτα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

By on 18/08/2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση:

«Από… έρωτα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Αυγούστου, στον κήπο των γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, στις 21:00

Η παράσταση «από… έρωτα» επιστρέφει για μια μοναδική παράσταση, κυριολεκτικά, κάτω από το φως της Πανσελήνου. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Ευθύμη Χρήστου διοργανώνουν μια μουσική βραδιά γεμάτη ποίηση «υπό το φως του φεγγαριού».

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στη μουσική σκηνή Σφίγγα, την πρόσκληση του θεάτρου Tempus Verum- Εν Αθήναις για το άνοιγμα του Adapt Festival και την εμφάνιση σε ιδιωτικές αυλές και δήμους, η παράσταση «από έρωτα» επιστρέφει για μια καλοκαιρινή εμφάνιση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής Κοζάνης, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. 

Η μουσικοθεατρική παράσταση «από έρωτα» έρχεται να υπενθυμίσει τη σημαντικότητα του έρωτα και ό,τι αυτός συνεπάγεται μέσα στη ζωή μας, ειδικά τώρα, σε μια περίοδο που η αγκαλιά, το φιλί,  το άγγιγμα και η σωματική επαφή υπήρξαν απαγορευμένες συνθήκες. Με τραγούδια που όλοι έχουμε αφιερώσει ή σιγοτραγουδήσει και κείμενα από μεγάλους ποιητές έως post it κολλημένα σε καθρέφτες και ψυγεία, καθώς και με τον ρομαντισμό να εναλλάσσεται με το χιούμορ, η παράσταση επιδιώκει την ψυχική ανάταση των θεατών αλλά και τη διασκέδασή τους

 

Μέσα στους αιώνες, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι γράφουν τουλάχιστον από ένα ερωτικό γράμμα. Ή post-it. Ή ένα σημείωμα στον καθρέφτη του μπάνιου. Ή έστω ένα μήνυμα στο messenger. Υπολογίζεται πως ανά τους αιώνες έχουν γραφτεί δεκάδες εκατομμύρια ερωτικά τραγούδια. 

Μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από γράμματα απεσταλμένα ή μη, διαβασμένα ή μη και τραγούδια πολυταξιδεμένα… ή μη, με έναν κοινό παρονομαστή… 

-Γιατί γράφουν οι άνθρωποι;

“Από… έρωτα”

Συντελεστές:

Ιδέα: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Ευθύμης Χρήστου

Σκηνοθεσία\Κίνηση: Ευθύμης Χρήστου 

Φωτισμοί: Εύη Παπαμάρκου

Συνεργασία στα κείμενα: Δημήτρης Οικονόμου

Φωτογραφίες-γραφιστικά: Forbidden Designs – Δημήτρης Γκέλμπουρας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κούδα

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Φωτόπουλος

Οργάνωση παραγωγής: Βάσω Δούκα

Εταιρία παραγωγής: ΑΝΕΜΟΔΕΙΚΤΗΣ

Επί σκηνής (αλφαβητικά) οι:

Ιουλίτα Μος, Θεόφιλος Πουζμπούρης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Χριστίνα Χριστοδούλου, Βασίλης Ψυλλάς

Στην παράσταση, ανάμεσα σε άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, έχουν εμφανιστεί ως guests οι: Γιώτα Γιάννα, Γιάννης Παλαμίδας, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, κ.α.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00. 

Η είσοδος στο Μουσείο και στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον χώρο εφαρμόζονται τα μέτρα κατά της διάδοσης του COVID-19. Παρακαλούνται οι θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της ΕΦΑ Κοζάνης για την κίνησή τους στον χώρο.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: