Μια οφειλόμενη απάντηση στον κο Σημανδράκο σχετικά με τη στάση της παράταξής του για το 80%

By on 01/07/2020

H απάντηση και οι εξηγήσεις του κου Σημανδράκου στον τηλεοπτικό σταθμό West Channel σχετικά με την ανακοίνωσή μας με θέμα “Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για το τέλος 80% επί της αξίας του νερού” δεν μας ξάφνιασαν καθόλου και αυτό γιατί δυστυχώς στην περίπτωση του κου Σημανδράκου ισχύει πλήρως το ρητό “έξις, δευτέρα φύσις”, η συνήθεια δηλαδή της παραπλάνησης, των τεχνητών εντάσεων, των ανέξοδων σχολίων, των χαρακτηρισμών και της εσκεμμένης προσπάθειας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας του έχει γίνει πλέον δεύτερη φύση. 

Και εξηγούμαστε, γιατί ενδεχομένως κάποια πράγματα να μην είχαν γίνει κατανοητά με την χθεσινή μας ανακοίνωση.

  • Με την απόφαση 384/2019 ΑΔΑ: ΨΗΦΝΟΡΥΑ-Ξ4Υ του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, την οποία επισυνάπτουμε για να μην θεωρηθεί ότι την αποκρύπτουμε, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ που προέβλεπε μικρές αυξήσεις στις χρεώσεις ύδρευσης για κάποιες τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης και διατήρηση των υπόλοιπων τελών. Μειοψήφησε η κα Παπαντωνίου, εκπρόσωπος της παράταξης «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ», η οποία ανέφερε ότι “διαφωνεί µε την οποιαδήποτε αύξηση επειδή η οικονοµική συγκυρία είναι δύσκολη για τους περισσότερους καταναλωτές και καθώς η ∆ΕΥΑΚ αποτελεί κοινωφελής επιχείρηση µιας και το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, η όποια αύξηση, έστω και µικρή, στο τιµολόγιο του νερού θα πρέπει να λαµβάνει υπόψη τους δηµότες και το εισόδηµα των νοικοκυριών”. Επομένως είναι σαφέστατο ότι η κα Παπαντωνίου διαφώνησε με την προτεινόμενη αύξηση και όχι με τη συνέχιση ισχύος του τέλους 80% επί της αξίας του νερού το οποίο δεν αποτελεί αύξηση και για το οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά εκ μέρους της.

ΨΗΦΝΟΡΥΑ-Ξ4Υ

  • Στη συνέχεια και σύμφωνα με τον νόμο 4674/2020 η απόφαση αυτή θα έπρεπε να εγκριθεί οριστικά από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο όπως παλιότερα και αυτό ανέμενε η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» έτσι ώστε να επισημάνει την διγλωσσία της παράταξης του κου Σημανδράκου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβει σύντομα, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα στη συνεδρίαση της 22 Ιουνίου 2020 με την απόφασή της 212/2020 ΑΔΑ: Ω5ΑΛΩΛΠ-ΤΑΜ η Οικονομική Επιτροπή να μην τροποποιεί απλά κάποια ανύπαρκτη προγενέστερη απόφασή της και να μην εγκρίνει μόνο την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου όπως εσφαλμένα αναφέρει ο κος Σημανδράκος αλλά να εγκρίνει ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη δηλαδή και του εκπροσώπου της παράταξης «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ», την αποφ. 106/2020 του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ δηλαδή την συνολική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ για το έτος 2020, κάτι που άλλωστε αναφέρεται ξεκάθαρα και στην απόφαση, περιλαμβάνοντας το ειδικό τέλος 80% επί της αξίας του νερού.

 

Επομένως που έγκειται η κατάθεση της μισής αλήθειας εκ μέρους μας και ποια αποδυκνείεται ότι είναι η θέση της παράταξης «Κοζάνη ΜΠΡΟΣΤΑ» σχετικά με το τέλος 80% επί της αξίας του νερού στα έργα και όχι στα λόγια κε Σημανδράκο; 

 

Δεν θεωρούμε ότι οι πολιτικές απόψεις αποτελούν θέσφατα και δεν μπορούν να αλλάζουν με την κατάλληλη πάντα αιτιολόγηση, ούτε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων δεν κάνουν λάθη και παρερμηνείες όμως είναι το λιγότερο προκλητικό αντί να αποδεχθούν την αλλαγή στάσης ή το σφάλμα να αποδίδουν δόλο παραπλάνησης των συμπολιτών μας στην Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» και να κάνουν το άσπρο μαύρο όσοι πορεύονται στον πολιτικό τους βίο με όρους υποσχεσιολογίας και εύκολων συνθημάτων.

 

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής θέλοντας να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της πολιτικής ζωής είχε δηλώσει ότι “Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται”. H στάση του κου Σημανδράκου υποδηλώνει πλήρη ταύτιση με την παραπάνω ρήση.

 

Κοζάνη 01-07-2020

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»                                                                                                

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: