Με τον Δήμαρχο Εορδαίας συναντήθηκαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

By on 24/10/2018

Τα αιτήματα της συνεχιζόμενης κινητοποίησης  των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ  Πτολεμαϊδας , μετέφερε  το 15μελές Συμβούλιο του Σχολείου  στον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στο Γραφείο του.

     Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των παιδιών , μεταξύ των οποίων είναι :

– Απαιτούμε νέο κτήριο

-Έλλειψη Καθηγητών

-Έλλειψη αιθουσών  

-Προσθήκη νέων ειδικοτήτων

-Αύξηση ποσοστού εισαγωγής στα πανεπιστήμια

-Ενισχυτική διδασκαλία για όλους

    Απαντώντας στα θέματα που έθεσαν οι μαθητές ο κ. Ζαμανίδης  τόνισε πως σε ότι αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία (βιβλία, καθηγητές κ.α ) μπορεί να συμβάλλει στην διευθέτησή  τους με παρέμβαση προς την Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , παρόλο που δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου.   

    Αναφορικά με τις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής για τη στέγαση του Σχολείου σε νέο κτήριο, ο Δήμαρχος Εορδαίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του  15μελούς σχετικά με την πορεία του έργου τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας  προκειμένου να λυθεί το κτηριακό,  που αποτελεί μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Οι μελέτες για το νέο κτήριο βρίσκονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης και ήδη έχει παραδοθεί ένας αριθμός αυτών , ενώ η καθυστέρηση οφείλεται στην αλλαγή της Νομοθεσίας. Θα διεκδικήσουμε  τη χρηματοδότηση του έργου από τη Διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ εφόσον βγει η πρόσκληση για την Τεχνολογική Εκπαίδευση , καθώς εμείς θα είμαστε έτοιμοι μελετητικά».   

    Επί πλέον ο Δήμαρχος Εορδαίας διευκρίνισε ότι η εν λόγω μελέτη προβλέπει και τον εξοπλισμό του κτηρίου 24 περίπου αιθουσών.  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: