giapraki.com

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των αρχαίων αρωμάτων»

Με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες μαθητές και τους επισκέπτες της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο πλαίσιο της «2ης Έκθεσης και Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών», την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης. 

Η εκδήλωση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των αρχαίων αρωμάτων», μύησε τους συμμετέχοντες στα αρχαία αρώματα και τα καλλυντικά προϊόντα, στον τρόπο παρασκευής τους και στο ρόλο που αυτά έπαιζαν στην καθαριότητα, προστασία και καλλωπισμό του σώματος, καθώς και στη θρησκεία και γενικότερα την ιδεολογία των αρχαίων. Παρουσιάστηκαν επίσης τα μικρά κλειστά αγγεία που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για τη φύλαξή τους, όπως αλάβαστρα, αρύβαλλοι, μυροδοχεία και άλλα, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να τα κατασκευάσουν. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποίησαν (δύο φορές – λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και του μεγάλου αριθμού παιδιών) οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης Άννα Κλημάντου και Χαρά Στυλιανάκου, καθώς και η συντηρήτρια Βικτωρία Χαραμπάτη. Τα γραφιστικά των πόστερ που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση έκανε η Ελισάβετ Γρηγοράκου, αρχιτέκτονας της Εφορείας. Ουσιαστική για τη διοργάνωση του προγράμματος υπήρξε η συνεργασία της αρχαιολόγου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δέσποινας Μπούκου.  

Τα σχολεία που συμμετείχαν με μαθητές τους στο πρόγραμμα ήταν το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κοζάνης, το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.  

Exit mobile version