Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα στον πολιτισμό! (ΦΩΤΟ)

By on 18/03/2019

Μέσα σε ένα κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού,  ξεκίνησε ο πρώτος πολιτιστικός περίπατος στην πόλη. Το πρώτο βήμα άνοιξε η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το πρωΐ  της Κυριακής 17 Μαρτίου, με πλήθος παιδιών που κατέκλυσαν τον υπαίθριο χώρο της για να ξεναγηθούν στον κόσμο του βιβλίου. Τα παιδιά της βιβλιοθήκης ως άψογοι οικοδεσπότες, ξενάγησαν τους φιλοξενούμενους τους  στα ράφια και στα εργαστήρια της βιβλιοθήκης, δείχνοντας τους -με βιωματικό τρόπο- τη μαγεία που κρύβεται μέσα στα βιβλία.

Αναγνώσεις ιστοριών, ασκήσεις δημιουργικής γραφής, παιχνίδια, ζωγραφιές και κατασκευές μέσα από οργανωμένα εργαστήρια ήταν στη διάθεση των καλεσμένων που περιηγήθηκαν μ’ έναν ευφάνταστο και βιωματικό τρόπο, στη Βιβλιοθήκη και στον κόσμο της.

Το τέλος της δράσης, έκλεισε η καλεσμένη  συγγραφέας Σταυρούλα Παγώνα εντάσσοντας τα παιδιά σε μία μυστική αποστολή.  Μια υπέροχη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο: Αποστολή Τερατέξ, εξελίχθηκε στον υπαίθριο χώρο της βιβλιοθήκης που γέμισε παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα.

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης ανανέωσε το ραντεβού  κι ενημέρωσε το κοινό της ότι η διαδρομή συνεχίζεται με το επόμενο βήμα στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Διοργάνωση:

Σύλλογος Φίλων Μουσικής του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολ/δας

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολ/δας

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Φιλαρμονικής Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης»

Σύλλογος Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας

Με την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης & Παιδείας ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: