Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή διάλεξη «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον»

By on 21/04/2021

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή διάλεξη του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΔΕΥ κ. Αριστοφάνη Στεφάτου στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον».

Στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ‘Ενεργειακές επενδύσεις και περιβάλλον’, του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε,  την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, διαδικτυακή διάλεξη στους φοιτητές του προγράμματος από τον κ. Αριστοφάνη Στεφάτο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), αναφορικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα στην εποχή της πράσινης μετάβασης.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης ο κ. Στεφάτος αναφέρθηκε στη συνεισφορά του φυσικού αερίου στην εποχή της πράσινης μετάβασης, στις νέες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και στο πώς αυτές συνδυάζονται με το φυσικό αέριο, στις πηγές ενέργειας και τις συνολικές επιπτώσεις τους στην υγεία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την οικονομία. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η τεχνογνωσία στο χώρο των υδρογονανθράκων από νέους επιστήμονες στην Ελλάδα.

 Με το πέρας της διάλεξης οι φοιτητές, οι οποίοι παρακολούθησαν τη διάλεξή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έθεσαν τα ερωτήματά τους και τόνισαν τόσο στις ερωτήσεις όσο και στις τοποθετήσεις τους ότι η χρήση των υδρογονανθράκων θα φέρει τεράστια οφέλη τα επόμενα χρόνια.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: