Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Υποψηφίου ‘’Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας’’ 

By on 20/09/2022

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Υποψηφίου ‘’Πρότυπου Δάσους Δυτικής Μακεδονίας’’  στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων του Διεθνές Δικτύου Πρότυπων Δασών (IMFN). 

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Δάσος του Βοΐου στην περιοχή των Ναμάτων όπου έγινε ενημέρωση για το Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας, περιβαλλοντική εκπαίδευση πάνω σε θέματα δασικών ειδών και μη ξυλωδών δασικών προϊόντων (μανιτάρια, φρούτα & καρποί του δάσους), παρατήρηση και περισυλλογή αυτών. Στη συνέχεια μυήθηκαν στα μυστικά του Forest therapy και οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη σε αγρόκτημα αρωματικών φυτών  και καλλιέργεια μαύρης τρούφας στο Μικρόκαστρο Βοϊου(έδρα του Πρότυπου Δάσος Δυτικής Μακεδονίας). 

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Δάσος Κουρί Κοζάνης διεξήχθησαν δράσεις(παιχνίδια) για μικρούς μαθητές περιβαλλοντικού περιεχομένου και μοιράστηκαν πλούσια δώρα.

Οι συμμετέχοντες και των δύο ημερών έφυγαν ενθουσιασμένοι αναμένοντας τις επόμενες δράσεις.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τη στήριξη σας, συνεχίζουμε την προσπάθεια και επιφυλασσόμαστε για νέες μοναδικές εμπειρίες.  

This slideshow requires JavaScript.

Με εκτίμηση

Το υποψήφιο ”Πρότυπο Δάσος Δυτικής Μακεδονίας”

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: