Λόγω βλακείας – του Αρκτούρου

By on 23/05/2023

Λόγω βλακείας

του Αρκτούρου

Εκλέγονται ή επανεκλέγονται λόγω βλακείας, ηλιθιότητας ή/και απολύτου απραξίας -και μόνον ενδεικτικά- οι:

Σκυλακάκης Θεόδωρος, Επικρατείας, πολιτικός γυρολόγος, πρώην ευρωβουλευτής και αναπληρωτής υπουργός επί των οικονομικών, πιστός στην αρχή της ελαχιστοποίησης των κρατικών δαπανών και της αποστράγγισης της τσέπης εκατομμυρίων πολιτών.

Πιερρακάκης Κυριάκος, Α’ Αθηνών, για την συμβολή του στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ψωροκώσταινας, που παρέκαμψε με ταχύτητα φωτός την κοιλάδα των Τεμπών. Boom.

Κικίλιας Βασίλειος, Α’ Αθηνών, για την τουριστική agenda του υπουργείου Υγείας: οι μετακινήσεις υγειονομικών απέδειξαν με τον πιο αναίμακτο τρόπο ότι η εργασία συνδυάζεται άνετα με διακοπές, εν μέσω κρίσης.

Πλεύρης Αθανάσιος, Α’ Αθηνών, με παρέμβαση των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, τις οποίες καθόλου δεν εξυπηρέτησε. Απλώς είχε αγνές προθέσεις: να εμβολιάσει και το τελευταίο τετράποδο γίδι.

Πιπιλή Φωτεινή, Α’ Αθηνών, γνωστή για την συμμετοχή της σε ομάδες απεξάρτησης επώνυμων αλκοολικών, επένδυσε σαφέστατα στο συναίσθημα του μέσου Έλληνα μπεκρή.

Γεωργιάδης Άδωνις, Β1′ Αθηνών, λόγω της αρνητικής αλλά πάντως επιτυχούς αυτοδιαφήμισης, στο πλαίσιο της καθημερινής του παρουσίας στα τηλεοπτικά κανάλια που ελέγχονται από εξωγήινους που βρίσκονται σε αποστολή διαρκούς σκευωρίας κατά της κυβερνησάρας του Κυριάκου Με-σουβλάκι στον φούρνο με πατάτες (μόνον έτσι εξηγείται).

Κεραμέως Νίκη, Β1′ Αθηνών, φυσικά αυτή βγήκε λόγω των προσλήψεων που έκανε, οπότε απαλλάσσεται λόγω καθαρής βλακείας.

Καιρίδης Δημήτριος, Β1′ Αθηνών, η ντροπή της Παντείου, προφανώς τον επανεξέλεξαν οι συνάδελφοί του, για να γλιτώσουν από την νοσηρή παρουσία του στο πανεπιστήμιο. Θυμίζω ότι είναι ο κύριος που είπε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς, επειδή είναι “λευκοί χριστιανοί” και όχι “μαύροι αλλόθρησκοι”.

Ρουσόπουλος Θεόδωρος, Β1′ Αθηνών, πλήρως άξιος της χαστουκάρας που είχε φάει από τον Κων/νο Καραμανλή τον πρεσβύτερο, απολαμβάνει ηθικής αποζημίωσης και επιδόματος ηλιθιότητας, μέσω της επανεκλογής του στην έδρα από την οποία θα αποχωρήσει μονάχα οριζοντίως.

Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ, Β2′ Αθηνών, επειδή πάντα πρέπει να υπάρχει ένας πρώην πασόκος, πολύ ψηλά στην λίστα ενός πρώην -όσο και δήθεν- αντίπαλου κόμματος. Κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.

Θεοδωρικάκος Παναγιώτης, Β3′ Αθηνών, επειδή κάποια πράγματα είναι ασχολίαστα. Κλασσικές αξίες.

Καραμανλή Άννα, Β3′ Αθηνών, για τις ελάχιστες φορές που την είδες στην βουλή, από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Είναι η κυρία που φώναξε “μωρή” την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συμβάλλοντας έτι περαιτέρω στην κατάπτωση του εν Ελλάδι κοινοβουλευτικού λόγου.

Βούλτεψη Σοφία, Β3′ Αθηνών, για το σπουδαίο δημοσιογραφικό της έργο (που δεν ξέρω ποιός το ξέρει), τέτοιο που συνέδραμε στην τοποθέτηση της χώρας μας στην θέση 107, από άλλη μια διεθνή ομάδα παρανοϊκών αριστερών, που έχουν ως στόχο της ζωής τους την δυσφήμιση της κυβέρνησης των 57 νεκρών στα Τέμπη. Σιγά τα λάχανα.

Πέτσας Στυλιανός, Ανατολικής Αττικής, είναι αυτός ο γλυκός κύριος που πλήρωσε τα ΜΜΕ για να μας λένε να καθίσουμε στ’ αυγά μας, να στέλνουμε μήνυμα για ν’ αφήσουμε την φωλιά μας, και γενικώς είχε απλώς την αγνή πρόθεση να εκκολάψει συνειδήσεις που αύριο θα ψήφιζαν υπέρ της “σταθερότητας” (δεν την γνωρίζω την κυρία). Όπερ και εγένετο, φυσικά.

Ιατρίδη Τσαμπίκα, Δωδεκανήσου, επειδή έχει ωραίο όνομα, καλέ, και πρωτότυπο. Τί νόμιζες; Ότι τα πράγματα είναι σύνθετα στην πολιτική; Σε γελάσανε.

Κεδίκογλου Συμεών, Ευβοίας, ο Μr. “η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ” (στις 11-6-2013), του αφαιρέθηκε η δημοσιογραφική άδεια από την ΕΣΗΕΑ, διαγράφηκε από τον ΕΔΟΕΑΠ, πήγε βέβαια στα δικαστήρια και κέρδισε, και τώρα αυτός ο τύπος κυκλοφορεί με το κεφάλι ψηλά και την Εύβοια στ’ αχαμνά. Καράβια σέρνει.

Αβραμόπουλος Δημήτριος, Ηλείας, επιστροφή ενός τιτανοτεράστιου στο Μέγαρο της Βλακείας, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Καλαφάτης Σταύρος, Α’ Θεσσαλονίκης, για τους λυσσαλέους αγώνες του υπέρ της καταστροφής του μοναδικού βυζαντινού μνημειακού συνόλου της οδού Ελ. Βενιζέλου.

Τασούλας Κων/νος, Ιωαννίνων, επειδή κράτησε την βουλή όσο μπορούσε περισσότερο κλειστή και απομονωμένη, ως πρόεδρός της. Ευχαριστούμε.

Μονογυιού Αικατερίνη, Κυκλάδων, είναι η κυρία που μίλησε όλο κι όλο μια φορά στην ολομέλεια. Και σίγησαν κι οι πέτρες.

Σαμαράς Αντώνιος, Μεσσηνίας, επειδή κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα ελληνικά.

Καραμανλής Κων/νος, Σερρών, αλλιώς και Mack the Knife. Oυδέν περαιτέρω σχόλιον.

Μπακογιάννη Θεοδώρα, Χανίων, είναι η κυρία το αυτοκίνητο της οποίας παρέσυρε και σκότωσε οδηγό δικύκλου, έξωθεν της Βουλής των Ηλιθίων. Στον αγώνα σου μαζί τους είσαι χαμένος από χέρι (ενίοτε και από πόδι και απ’ όλα τα υπόλοιπα).

Μηταράκης Παναγιώτης, Χίου, επειδή δεν γίνονται επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Τί δεν καταλαβαίνεις; Ο ανθρωπισμός του τον επανεξέλεξε.

Βούτσης Νικόλαος, Α’ Αθηνών, επειδή ως Πρόεδρος της Μουρλής κατήργησε αμέσως την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Και πολύ καλά έκανε. Τουλάχιστον αυτή ήταν μια σοβαρή επιτροπή.

Τσακαλώτος Ευκλείδης, Β1′ Αθηνών, ο εισηγητής του 3ου Μνημονίου. Δεν παρεξηγούμε. Ως εκεί φθάνουν οι οικονομικές του γνώσεις.

Δούρου Ειρήνη, Β2′ Αθηνών, για τους 102 νεκρούς στο Μάτι και καμιά εικοσαριά στην Μάνδρα. Έμπαινε και θέριζε.

Σπίρτζης Χρήστος, Ανατολικής Αττικής, εκ των βασικών αυτουργών της ιδεολογικής αλλοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Κλασσικός μεταλλαγμένος πασόκος. Περαστικά.

Γεροβασίλη Όλγα, Άρτας, αδυνατώ να διακρίνω ιδεολογικά συμπτώματα. Από τις μετριοπαθέστερες φιγούρες μιας κατ’ επίφασιν αριστερής δύναμης.

Αναγνωστοπούλου Αθανασία, Αχαϊας, από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα της πολιτικής αποβλάκωσης, μπαίνει εδώ σφήνα για να ξεγελάσει όποιον νομίζει ότι διαβάζει ένα κείμενο κατά παραγγελία. Ευτυχώς, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν ακόμα τον κανόνα.

Τόλκας Άγγελος, Ημαθίας, πρώην περαστικός πασόκος και κολλητάρι του Γ.Α.Π., κλασσικός αριστερός από τα Lidl και ανύπαρκτος σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Επανεξελέγη, και μάλιστα πρώτος. Αυτοί είμαστε.  

Κανέλλη Γαρυφαλλιά, Α’ Αθηνών, υπέρ των απανταχού κομμουνιστών της Εκάλης.

Παπανδρέου Γεώργιος, Αχαϊας, πρωθυπουργικής τιμής και βλακείας ένεκεν. Αμήν.

Καληνύχτα Ελλάδα. Πάρ’ τα, μην στα χρωστάω.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: