Λέμε ΟΧΙ στο κάπνισμα στις παιδικές χαρές (ΦΩΤΟ)

By on 14/02/2019

Παραδόθηκαν οι 20 πρώτες  πινακίδες σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από την κοινή δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του WinCancer.

 

Πρόκειται για ένα από τα πολλά αντικαπνιστικά προγράμματα που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά τις παιδικές χαρές και συγκεκριμένα την προσπάθεια να πεισθούν οι γονείς και γενικά οι ενήλικες να μην καπνίζουν σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά.

Κάτ’ αρχάς γιατί τα αποτσίγαρα είναι τοξικά απόβλητα και δηλητήριο για τα παιδιά, αλλά κυρίως για να αποτραπούν οι γονείς να είναι παράδειγμα κακού μιμητισμού για τα παιδιά τους.

Το Wincancer στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας.

«Σε συνάντηση που είχα πριν από περίπου ένα χρόνο με τον Αντιπεριφερειάρχη  κύριο Πλακεντά, τον όποιο θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία, όταν τον ενημέρωσα για τη δράση  συμφώνησε αμέσως, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει πέρα από την τοποθετήσει των πινακίδων σε όλες τις αδειοδοτημένες παιδικές χαρές της περιοχής  και μια καμπάνια ενημέρωσης.

Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του wincancer είναι  η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης του καρκίνου. Αλλά και η δικτύωση όλων των κοινωνικών φορέων που ενεργοποιούνται στον αντικαρκινικό αγώνα, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μας αφορά όλους»

Δήλωσε η συντονίστρια του WinCancer κα. Κρυσταλλίδου Πίστη

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ο πρόεδρος της ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας κ. Φιλόπουλος,  ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών να παίζουν σε χώρο ελεύθερο καπνού,  όλοι οι δήμοι της χώρας να ευαισθητοποιηθούν και να αγκαλιάσουν τη δράση για άκαπνες παιδικές χάρες ,

Την υποστήριξη του στη δράση δήλωσε ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωαννίδης καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντινίδης , ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Γκαμπούρας και οι εκπρόσωποι των δήμων Εορδαίας  αντιδήμαρχος κ. Χαϊτίδης, του Δήμου Βοϊου αντιδήμαρχος κ. Καρακούλας, Δήμου Σερβίων –Βελβεντού κ. Σαχινίδης.

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: