Κορονοϊός: Πρώτο θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη – Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

By on 26/02/2020

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα, που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Έχει ήπια συμπτώματα και είναι καλά στην υγεία της. Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση. Η γυναίκα δεν έχει κάποια άλλα νοσήματα και η υγεία δεν είναι σε κίνδυνος.

Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία, καθώς η νόσος παραμένει γενικά ήπια. Συστήνεται η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής από όλους. Επίσης κρατά χαμηλούς τόνους και φυσικά δεν δίνονται στοιχεία για την ασθενή ούτε γα το που ταξίδεψε ή την ημερομηνία επιστροφής της.

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να παραμένουν σπίτι τους και να ειδοποιούν το γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: