giapraki.com

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Από την αρχή του χρόνου εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ. βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, αφού χωρίς καμία προειδοποίηση κλείνουν δεκάδες καταστήματα και κέντρα Διανομής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Αττική έχουν κλείσει του Βοτανικού, του Ψυχικού, της Πεύκης, του Γκύζη, του Ταύρου και του Υμηττού. Στη Θεσσαλονίκη, του Ελευθέριου στο Κορδελιό, των Βασιλικών στον Δήμο Θέρμης. Κλεισίματα έχουν γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε έργο των ΕΛ.ΤΑ. μέσω τρίτων εταιριών, είτε απολύθηκαν είτε υπέγραψαν συμβάσεις διάρκειας από 7 ημερών έως μήνα, με ανοικτό το ενδεχόμενο να βρουν την πόρτα της ανεργίας με την λήξη της σύμβασής τους. 

Επίσης στις αρχές του μήνα, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. προχώρησε στην προκήρυξη θέσεων ειδικοτήτων, που απασχολούνται εργαζόμενοι, που ήδη εργάζονται σε τέτοιες ειδικότητες και απασχολούνται στο έργο μέσω εργολαβικής εταιρίας.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι θα μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι άνεργοι και στο προσωπικό που είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα επέλθει περαιτέρω εντατικοποίηση.

Τις αρνητικές εξελίξεις συμπληρώνει η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης να παραχωρήσει την «υλοποίηση του έργου συμβουλευτικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ για την εξέταση εναλλακτικών σεναρίων διαμόρφωσης προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων» στην εταιρεία PLAS A.E.

Για την κατάσταση αυτή σοβαρές είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί στην απαξίωση, την υπολειτουργία και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και μετατρέποντας σε πανάκριβο εμπόρευμα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες περιοχές.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

-Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.

-Να μετακινηθούν στον ΕΛΤΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι ενοικιαζόμενοι και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αφού εξυπηρετούν διαρκείς ανάγκες, στο έργο και την μονάδα που δουλεύουν.

-Να μην κλείσει καμία μονάδα των ΕΛ.ΤΑ. πουθενά στην Ελλάδα, να επαναλειτουργήσουν αυτές που ανέστειλαν την λειτουργία τους.

 

Οι Βουλευτές

 

Κατσώτης Χρήστος

Κανέλλη Λιάνα

Κομνηνάκα Μαρία

Στολτίδης Λεωνίδας

Exit mobile version