Κοζάνη: Ενεργοποιείται τη νέα σχολική χρονιά ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας & ΤΠΕ

By on 02/06/2023

Η ενεργοποίηση του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών Κοζάνης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Κοζάνης. 

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας συζήτησε με τη διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  Δέσποινα Παπαδοπούλου και το σύμβουλο πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Σάκη Παπαβασιλείου, όλες τις λεπτομέρειες για την εκκίνηση της λειτουργίας του ΠΕΚΤΠΕ. 

Οι παριστάμενοι επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα για την έναρξη λειτουργίας του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και ΤΠΕ Κοζάνης, από τη νέα σχολική χρονιά. 

Ο κ.Μαλούτας υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιακότητας για το μέλλον αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι  «Η εκπαίδευση και η έρευνα είναι σημαντικές για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου αστικού περιβάλλοντος. Για την υλοποίηση της «έξυπνης πόλης» είναι απαραίτητο οι πολίτες της να εκπαιδευτούν. Σε αυτό στοχεύουμε μέσω του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών Κοζάνης». 

Σημειώνεται, ότι ο σκοπός του ΠΕΚΤΠΕ  είναι η προώθηση της πληροφορικής παιδείας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας, η ανάδειξη του ανθρώπινου εκπαιδευτικού δυναμικού και η συνεισφορά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη μάθηση.

Υπενθυμίζεται, ότι υλοποίηση του Πόλου Καινοτομίας ήταν αποτέλεσμα της σύμπραξης του Δήμου Κοζάνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: