Κεραμέως για ωράριο σχολείων: Πρώτο κουδούνι στις 8:15

By on 16/07/2019

Η νέα υπουργός Παιδείας «ξηλώνει» άλλη μια απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου: Το να ξεκινά το σχολείο στις 9 το πρωί.

Δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, θα ανοίγουν στις 8:15 το πρωί, ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9:00.

Στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε ακόμη ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», ενώ σημείωσε ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, αλλά και πως το σύστημα πανελληνίων εξετάσεων δεν θα αλλάξει για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, αναφερόμενη στην υπόθεση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, είπε πως δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς «υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες».

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα», ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Τέλος, σε ότι αφορά στα θρησκευτικά, είπε ότι «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

Πηγή: Protagon.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: