Καταδίκη γιατρού για φακελάκι στην Αλεξανδρούπολη

By on 26/08/2019

Ομόφωνη είναι η απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ, με την οποία κρίνεται «ένοχος για δωροδοκία» πανεπιστημιακός γιατρός, ο οποίος πριν από 22 μήνες είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, για χρηματισμό (φακελάκι), πριν από την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη (ΠΓΝΑ) ανακοίνωσε την «τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη», όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι ο εν λόγω γιατρός είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2017, για την ίδια υπόθεση, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή.

Τότε, το δικαστήριο είχε απορρίψει τον ισχυρισμό του γιατρού ότι τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την εγχείρηση. Επίσης, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η υπόθεση εκδικάστηκε πειθαρχικά σε β΄βαθμό -είχε προηγηθεί καταδικαστική απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της 4ης ΥΠΕ- και είναι τελεσίδικη.

Σημειώνεται πως ο πανεπιστημιακός γιατρός είχε παραιτηθεί του κλινικού του έργου, από πέρυσι τον Μάιο, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το ακαδημαϊκό του έργο στο ΠΓΝΑ.

sofokleousin.gr

πηγή: ΑΠΕ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: