Καταγγελίες για νεκρά ζώα και τραγικές συνθήκες διαβίωσης στο δημοτικό κυνοκομείο Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

By on 14/02/2019

Τι συμβαίνει στο δημοτικό κυνοκομείο Καστοριάς;

Καταγγελίες για νεκρά ζώα και τραγικές συνθήκες διαβίωσης

Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε από το δημοσίευμα του zoosos.gr  

https://www.zoosos.gr/synechizoun-na-allilosparassontai-ta-egkleista-skylia-sto-dimotiko-kynokomeio-kastorias-vinteo/#axzz5fJJITmiD

για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων ζώων στο κυνοκομείο Καστοριάς ,όπου κάθε      έννοια ευζωίας καθώς και ηθικής αλλά και έννομης τάξης έχει καταστρατηγηθεί.

Με αποτροπιασμό είδαμε το βίντεο – ντοκουμέντο τραβηγμένο από εθελόντρια φιλόζωη  και με θλίψη διαπιστώσαμε , ότι στο κυνοκομείο Καστοριάς αναιρούνται  όλες οι συνθήκες ευζωίας των ζώων που προβλέπονται στον ν. 4039/12.

Δυστυχώς όχι για πρώτη φορά αφού και στο παρελθόν είχαν δει το φως της δημοσιότητας τριτοκοσμικές καταστάσεις χωρίς καμία αρχή να επιληφθεί σοβαρά του θέματος .

Κατασπαραγμένα ζώα κοίτονται  δίπλα σε άλλα ζωντανά που παραμένουν έγκλειστα για μια ζωή, με ελλειπή ή ανύπαρκτη υγειονομική περίθαλψη και προφανώς κτηνιατρική περίθαλψη κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Για ευζωία φυσικά δεν μιλάμε , είναι λέξη άγνωστη στους χώρους αυτούς .

Μετά τις καταγγελίες το 2014 & 2015  επανερχόμαστε στο καίριο αυτό θέμα και ζητάμε την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών φορέων και μηχανισμών , ώστε να σταματήσει αυτή η έκνομη κατάσταση και να επανέλθει η τάξη και η νομιμότητα. Ζητάμε να σταματήσει αυτή η επονείδιστη κατάσταση που βασανίζει έως θανάτου τα έγκλειστα ζώα του κυνοκομείου Καστορίας και προσβάλλει κάθε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Ειδικότερα ζητάμε:

-Ενεργοποίηση του άρθρου 19 του νόμου 4039/12 που προβλέπει την επιτόπια αυτοψία της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να μην χαθούν χρήσιμα στοιχεία της έρευνας

-Τα αδικήματα κατά των ζώων διώκονται αυτεπαγγέλτως  και η αστυνομία οφείλει από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση της αξιόποινες πράξεις  να προχωρήσει σε σχηματισμό δικογραφίας ,σε ενδελεχή  έρευνα στα πλαίσια του αυτόφωρου καθότι η αξιόποινη  πράξη  εξακολουθεί να συμβαίνει, κατά παντός υπευθύνου  και δη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και όσων διαχειρίζονται τον χώρο αυτό   και να βεβαιώσει τα διοικητικά προβλεπόμενα πρόστιμα .Ο νόμος αφορά τους πάντες και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τον εφαρμόσουν έναντι παντός .

-Η  αρμόδια για την ευζωία των ζώων  Κτηνιατρική Υπηρεσία Καστοριάς sic να προχωρήσει σε κάθε μέτρο , ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ακραία διασαλευθείσα τάξη. Αναρωτιόμαστε δε  ποιες ήταν οι ενέργειες της υπηρεσίας αυτής  όλα αυτά τα χρόνια;

-Ζητάμε να μάθουμε , αν το δημοτικό κυνοκομείο Καστοριάς έχει άδεια ή αν λειτουργεί παράνομα στην δε δεύτερη περίπτωση να επιβληθούν τα νόμιμα .

-Θεωρούμε επιβεβλημένη πράξη τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου που να διαθέτει στοιχειώδη σεβασμό προς τα ζώα και να μην τα αντιμετωπίζει ως απόβλητα , την σταδιακή και με πλήρη μέριμνα για την ευζωία τους επανατοποθέτηση όλων των ζώων που εγκλείστηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας μόνιμα στο κυνοκομείο στο περιβάλλον που ζούσαν πριν τον παράνομο εγκλεισμό τους , πλην των ρητών εξαιρέσεων του νόμου και των ζώων που λόγω ασθένειας ή γήρατος δεν μπορούν να επανενταχθούν.

Η μέριμνα για την υιοθεσία τους  σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και τους φιλόζωους πολίτες βεβαίως και προηγείται της επανένταξης..

Ζητάμε το κλείσιμο των κυνοκομείων της ντροπής, ζητάμε τη λήψη μέτρων από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των δημοτικών και όχι μόνο κυνοκομείων και την λήψη ριζικών  αποφάσεων προς όφελος των ζώων ,ώστε επιτέλους να σταματήσουν οι ορδές των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων σε όλη τη χώρα.

Η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει και στο παρελθόν και τώρα προτάσεις που εν περιλήψει συμπεριλαμβάνουν την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς , την συστηματική ενημέρωση από την Πολιτεία της κοινής γνώμης , την εισαγωγή μαθήματος στα σχολεία για τον σεβασμό στην ζωή , την πάταξη του  εμπόριου ζώων από χιλιάδες παράνομους εκτροφείς στην Ελλάδα , την πάταξη της παράνομης εισαγωγής χιλιάδων ζώων κάθε χρόνο στη χώρα μας , την συστηματική και στοχευμένη στείρωση των ήδη υπαρχόντων αδέσποτων ζώων κ.α

Ζητάμε το σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής,  την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας και την τιμωρία όλων αυτών των αρμόδιων- αναρμόδιων που καταπατούν κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας υπό την ανοχή τις περισσότερες φορές, των διαφορών αρχών.

                            Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: