Καταγγελία του ΣΕΕΕΝ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

By on 24/04/2020

Συνάδελφοι 

Το ΣΕΕΕΝ μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Τα μέτρα της κυβέρνησης μέσα από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) έδωσαν αέρα στα πανιά των μεγαλοεργοδοτών να αλωνίσουν τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 100.000 και σε πολλές περιπτώσεις το δώρο Πάσχα κρατήθηκε παράνομα από τους εργαζόμενους ακόμα και σε επιχειρήσεις και εργολαβίες που δεν έχουν αναστείλει την λειτουργιά τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούριο φαινόμενο, χρόνια τώρα συμβαίνει με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων.

 

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα και την αντικειμενική ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στα αποτελέσματα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ότι θέλει.  Παράλληλα δε σταμάτησε να μπουκώνει με δώρα  δισεκατομμυρίων όλο και περισσότερο την εργοδοσία με μέτρα προς όφελος της, στο όνομα μάλιστα της αντιμετώπισης της κρίσης, για να μείνουν όπως λένε όλοι με μια φωνή «όρθιες οι επιχειρήσεις».

 

Οι μεγάλο εργοδότες πήραν το πράσινο φώς από τις ΠΝΠ της κυβέρνησης και όρμησαν να καταπατήσουν τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Παράλληλα η εργοδοσία με μίσος επιτίθενται στα εργατικά σωματεία που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες στην εργολαβία «Χαλκίδη» στον ΑΗΣ Μελίτης δεν δόθηκε το δώρο Πάσχα σε 6 εργαζόμενους. Σε τηλεφωνική παρέμβαση του Σωματείου μας προς την εργοδοσία για να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους δεχτήκαμε φραστική επίθεση με ακατανόμαστους χαρακτηρισμούς. 

 

Το ΣΕΕΕΝ δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ ανεξαρτήτων εργασιακών σχέσεων να καταγγέλλουν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας γιατί μόνο ενωμένοι και δυνατοί θα διεκδικήσουμε όσα μας στερούν σήμερα η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδόσια. 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: