Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Πολυτεχνείου

By on 18/11/2018

ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ

 

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης προσπάθειας φίμωσης της συλλογικής συζήτησης των Φοιτητικών Συλλόγων. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ προσπερνούν την γνώμη των φοιτητών που εκφράζεται μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων μας και προσπαθούν να στοιχίσουν τους φοιτητές πίσω από ξένα για αυτούς συμφέροντα.

Ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι πηγαίνοντας, έτσι ανοργάνωτα και χωρίς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων που να έχει αποφασιστεί από τις Γενικές Συνελεύσεις, σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σπείρουν την απογοήτευση.

Τώρα χρειάζεται να κάνουμε πέρα τις δυνάμεις αυτές που χρόνια τώρα στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε αυτό το σημείο το Ίδρυμά μας. Αυτούς των οποίων τα κόμματά τους ξεκίνησαν τη δουλειά που έρχεται να τελειώσει σήμερα η κυβέρνηση, αυτή της υποβάθμισης των πτυχίων μας, της αποσύνδεσης πτυχίου επαγγέλματος.

Οι φοιτητές που Πολυτεχνείου δεν έχουν συμφέρον από τις κόντρες Διοικήσεων και καθηγητών για το ποιος θα κάνει «κουμάντο» στο νέο Ίδρυμα που θέλουν να δημιουργήσουν. Οι φοιτητές των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής πρέπει να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Σήμερα είναι ανάγκη οι φοιτητές να δώσουμε την μάχη για υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένες σπουδές και δουλειά πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους όσους πιστεύουν πως δεν πάει άλλο, να προβληματιστούν με τα σχέδια για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Να κάνουμε πέρα όλους όσους μας θέλουν να μένουμε στην αδράνεια, όσους θέλουν να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στις σχολές μας ώστε να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική χωρίς αντιδράσεις.

 

Παλεύουμε για:

  • Ένα Πανεπιστήμιο αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν. Ένα ενιαίο πτυχίο, υψηλού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στον αναχρονιστικό διαχωρισμό θεωρίας-πράξης. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους.
  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.
  • Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
  • Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.
  • Ούτε ευρώ από την τσέπη μας για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μεταφορές.
    • Δωρεάν σίτιση για όλους με την επίδειξη του πάσο.
    • Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών.
    • Δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
    • Αύξηση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων από και προς τα Τμήματα του Πολυτεχνείου.
    • Δωρεάν παροχή όλων των απαιτούμενων συγγραμμάτων και σημειώσεων.
    • Ανέγερση εστιών που να καλύπτουν την ανάγκη στέγασης των φοιτητών. Να συμπεριληφθούν σχέδια εστιών στην νέα Πανεπιστημιούπολη. Μέχρι τότε ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: