Καταγγελία εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών

By on 22/02/2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΑΑΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΦ(ΠΑΣΠ) ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι εκλεγμένοι με τα ΕΑΑΚ και με την ΑΕΦ(ΠΑΣΠ) στο Διοικητικό Σύλλογο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών με την στάση τους αρνούνται το ΔΣ να πάρει καταδικαστική απόφαση για τους συναδέλφους μας που η αστυνομία συνέλαβε χωρίς καμία δικαιολογία σήμερα 22/2 ενώ αγωνίζονταν με κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ για το αυτονόητο: να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε!

Μετά από επανειλημμένη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε για να συνεδριάσει έκτακτα το ΔΣ από τους εκλεγμένους των ΕΑΑΚ δεν πήραμε απάντηση ενώ οι εκλεγμένοι της ΑΕΦ(ΠΑΣΠ )δήλωσαν ότι «το ΔΣ είναι να συνεδριάσει άλλη μέρα». Αυτή η απαράδεκτη στάση τους  είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης που προσπαθεί πέρα από την ενίσχυση της καταστολής να παρέμβει στην ουσία λειτουργίας των οργάνων των φοιτητών, των ίδιων των φοιτητικών συλλόγων και των αποφάσεων τους να δράσουν συντονισμένα και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. 

Την ώρα που γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη και σε ποιους αναφέρεται αυτοί επιλέγουν να σιωπούν. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι στο φόβο που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση μοναδική απάντηση είναι η ενίσχυση των φοιτητικών συλλόγων, η προσπάθεια να ξαναζωντανέψουν, να γίνουν όπλο οργάνωσης και διεκδίκησης στα χέρια των φοιτητών. Άλλωστε και η σημερινή επίθεση των ΜΑΤ αναδεικνύει ότι αυτό είναι που φοβάται και η κυβέρνηση- τον οργανωμένο αγώνα των φοιτητικών συλλόγων

Γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση των εκλεγμένων της ΑΕΦ(ΠΑΣΠ) και των ΕΑΑΚ, ιδιαίτερα τα παιδιά που τους στηρίζουν. Στην πράξη να καταδικάσουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, να παλέψουμε για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μέσα από το Σύλλογο μας. 

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Και αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει!

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές!

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ 

στο Σύλλογο Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΔΜ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: