Κατά των επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Γρεβενών το Υπουργείο Εσωτερικών

By on 20/04/2011

 

ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΕντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πάρει επίσημη θέση το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Γρεβενών, μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας του Τριμελούς Διοικητικού Δικαστηρίου Κοζάνης, το οποίο έκανε δεκτή την ένσταση του Γιώργου Γκουντρομίχου για λαθεμένη κατανομή των εδρών.

 

Πηγή:grevenanews

Το Υπουργείο καταρχάς θα κάνει σαφές ότι δεν τίθεται θέμα ομαλής λειτουργίας του δήμου, καθώς θεωρεί ότι έγινε σωστά η κατανομή των εδρών, όπως σε όλη την επικράτεια. Σε ότι αφορά την απόφαση του Εκλογοδικείου, που “διατάσσει” επανάληψη εκλογών, εκεί οι πληροφορίες λένε ότι θα εξευρεθεί νομική λύση και μάλιστα άμεσα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Φυσικά το ζήτημα, όπως αναφέρουν έγκυροι νομικοί κύκλοι δεν είναι τόσο απλό, γιατί οποιαδήποτε τροπολογία δεν μπορεί να ακυρώσει μία δικαστική απόφαση. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει πρώτα είναι να πάει ως κατεπείγον το ζήτημα στο ΣτΕ, εφόσον φυσικά υπάρξει αίτηση αναίρεσης.

 

Πάντως ο Δήμαρχος Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης, δήλωσε σαφέστατα ότι δε θα υποβάλει προσωπικά αίτηση αναίρεσης, όμως αυτό δε δεσμεύει κανέναν άλλο θιγόμενο από τον συνδυασμό του να την ασκήσει. Από την άλλη πλευρά ο κ. Γκουντορμίχος, που δηλώνει ότι δε ζητούσε εκλογές αλλά μία έδρα, λόγω του λάθους της κατανομής, δηλώνει ότι δε θα στηρίξει την ένστασή του στο ΣτΕ σε περίπτωση αναίρεσης.

 

Όπως και να έχει το ζήτημα και σ΄ αυτή την περίπτωση “σκοντάφτει” το θέμα στο γεγονός ότι η απόφαση του Εκλογοδικείου είναι άμεσα εκτελεστέα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η εκδίκαση πρώτα της αίτησης αναίρεσης στο ΣτΕ και στη συνέχεια να γίνουν, αν βγει νέα απόφαση, εκλογές.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: