Καστοριά: Βρέθηκε σπάνιο γιγαντιαίο μανιτάρι σε μέγεθος καρπουζιού!!

By on 23/08/2020

Εξαιρετικά σπάνιο μανιτάρι γίγας, που το βάρος του ξεπερνά τα 8 κιλά, εντόπισε κάτοικος του Άργους Ορεστικού, σε δασική έκταση της κοινότητας Ζώνης Βοΐου.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Λάλος, ο οποίος κατάγεται από την Ζώνη Βοϊού και διαμένει στο Άργος Ορεστικό, λίγο έξω από την Καστοριά, είχε μεταβεί για λίγες μέρες στο χωριό, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου. Σε εξόρμηση του στο δάσος της περιοχής εντόπισε και συνέλεξε ένα μανιτάρι με γιγαντιαίες διαστάσεις, καθώς το βάρος του ξεπερνούσε τα 8 κιλά. Για την ακρίβεια το βάρους του ανέρχεται σε 8 κιλά και 150 γραμμάρια.

Να αναφέρουμε πως στην περιοχή ευδοκιμούν δεκάδες είδη μανιταριών, αλλά το συγκεκριμένο και κυρίως λόγω του μεγέθους του αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Μάλιστα το εν λόγω εντυπωσιακό μανιτάρι το μετέφερε και στην πλατεία του χωριού, όπου έγινε αντικείμενο θαυμασμού από τους κατοίκους και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της κοινότητας.

Ο 60χρονος άνδρας είπε ότι δεν έχει τύχει ποτέ να εντοπιστεί τέτοιο μανιτάρι, ενώ όπως είπε, η ονομασία για την συγκεκριμένη ποικιλία στην περιοχή είναι «Πόπορδο» αλλά στην επιστημονική βιβλιογραφία έχει άλλο όνομα.

 

flash.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: