Καμίλα: Γιατί ο Κάρολος δεν την παντρεύτηκε από την αρχή και την κράτησε ερωμένη επί 35 χρόνια

By on 19/07/2018

«Σ’ αυτό το γάμο είμαστε τρεις», είχε πει η Νταϊάνα στις περίφημες κασέτες της θέλοντας να υποδηλώσει ότι ο Κάρολος δεν έπαψε ούτε στιγμή να βλέπει την Καμίλα κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Το ερωτικό τρίγωνο Καρόλου-Νταϊάνας-Καμίλα ήταν το μεγαλύτερο κουτσομπολιό που κυκλοφόρησε, ανακυκλώθηκε, γράφτηκε και ξαναγράφτηκε εκατομμύρια φορές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, στα τέλη του 20ου αιώνα.

Ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα έδωσε άλλη διάσταση στο ειδύλλιο του Καρόλου με την Καμίλα, ένα ρομάντσο που όχι απλά δεν σταμάτησε όταν ο Κάρολος παντρεύτηκε την Νταϊάνα, αλλά αντίθετα φούντωσε. Το αν το ειδύλλιο αυτό ήταν η αιτία για τη βουλιμία και τα υπόλοιπα ψυχολογικά προβλήματα της Νταϊάνα, ή αν η βουλιμία και ψυχολογικά της Νταϊάνα οδήγησαν τον πρίγκιπα Κάρολο στην αγκαλιά της Καμίλα (η πιο ορθά δεν τον άφησαν να φύγει ποτέ) είναι κάτι το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ.

Ολα τους, όμως, είναι πράγματα που συνέβησαν. Αποκαλύψεις, σκάνδαλα και στο φόντο ένας τραγικός θάνατος που συγκλόνισαν όχι μόνο τους Βρετανούς αλλά και όλη την υφήλιο, μιας και τα πάθη, τα λάθη και οι απιστίες όταν διαλύουν τις ζωές των πλούσιων και διάσημων, εν προκειμένω και των βασιλιάδων, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν αγαπημένο κουτσομπολιό σε κάθε γωνιά της γης. Καμίλα: Γιατί ο Κάρολος δεν την παντρεύτηκε από την αρχή και την κράτησε ερωμένη επί 35 χρόνια [εικόνες]

Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία χθες έκλεισε τα 71 της χρόνια, αποτελεί και επίσημα πλέον μέλος της βασιλικής οικογένειας, αφού το 2005 κατάφερε τελικά να παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο, ύστερα από 35 χρόνια σχέσης.

Αυτό, όμως, που διερωτώνται όσοι καταπιάνονται με το κουτσομπολιό γύρω από τη βρετανική βασιλική οικογένεια είναι γιατί αυτοί οι δυο, ο Κάρολος και η Καμίλα, δεν παντρεύτηκαν από την αρχή και άφησαν να παρεμβληθούν δυο γάμοι, τέσσερα παιδιά και ένας σοκαριστικός θάνατος μιας γυναίκας, που όσο και να θέλουν να την βγάλουν από το κάδρο και τη ζωή τους, με τον τρόπο της, θα είναι πανταχού παρούσα.

Πώς ξεκίνησαν όλα 

Κάρολος και Καμίλα γνωρίστηκαν μια ζεστή μέρη του καλοκαιριού του 1970 σε έναν αγώνα πόλο.

Η 23χρονη Καμίλα πήγε στον Κάρολο τον χαιρέτησε και αμέσως του είπε: «Ξέρεις, ο προ-πάππους σου και η προ-γιαγιά μου ήταν εραστές. Τι λες για αυτό;», αναφερόμενη στο ειδύλλιο της Αλις Κέπερ με τον βασιλιά Εδουάρδο τον έβδομο.

Το θράσος της λειτούργησε.

Αμέσως υπήρξε μια έλξη.

«Ο Κάρολος αγάπησε τον τρόπο που χαμογελούσε με τα μάτια της. Χασκογελούσαν με τα ίδια πράγματα», αποκαλύπτει η Πένι Τζούνορ στο βιβλίο της «Η δούκισσα: Η ανείπωτη ιστορία». «Του άρεσε επίσης ότι ήταν φυσική, ανοιχτή και φιλική, του άρεσε ότι δεν ήταν δουλοπρεπής ή γλείφτρα απέναντι στο διάδοχο του θρόνου. Με άλλα λόγια τον γοήτευσε με τη μια και η καρδιά του άρχισε να χτυπά δυνατά».

Ακόμη, Κάρολος και Καμίλα είχαν έναν κοινό τρόπο σκέψης και μια κοινή μεγάλη αγάπη: Το κυνήγι.

Το ειδύλλιο που παραλίγο να διαλύσει τον Οίκο των Γουίνδσορ, είχε μόλις ξεκινήσει.

Οι δυο τους στη συνέχεια πήγαιναν μαζί σε αρκετούς αγώνες πόλο, ενώ αργότερα συναντιούνταν κρυφά στο κτήμα του Λόρδου Μαουντμπάτεν.

Η σχέση τους όμως ήταν υπό προθεσμία.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε προγραμματίσει να φύγει με το βασιλικό ναυτικό στην Καραϊβική.

Αλλά αντί να ζητήσει από την Καμίλα να τον περιμένει να γυρίσει σε οκτώ μήνες, φέρεται να απέφυγε να εκφράσει τη δύναμη των συναισθημάτων του.  Αν ο Κάρολος τότε της είχε εκφράσει την αγάπη του η ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Ωστόσο, δεν το έκανε. Εφυγε και η απουσία του έδωσε την ευκαιρία στην Καμίλα να επανασυνδεθεί με τον Αντριου Πάρκερ Μπόοουλς…

Το κεφάλαιο Αντριου Πάρκερ Μπόουλς

Η Καμίλα Σαντ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, γνώρισε τον Μπόουλς το 1965 στο χορό των ντεμπουτάντ. «Ηταν 25 ετών, όμορφος, αξιωματικός του ιππικού. Ο Αντριου πήγε απλά και της είπε:”Ας χορέψουμε”. Χόρεψαν και ερωτεύτηκαν».

Ακολούθησε μια σχέση με τα πάνω της και τα κάτω της. Ο Αντριου απουσίαζε όταν η Καμίλα γνώρισε τον πρίγκιπα Κάρολο.

Δεν ήταν όμως μόνο η γνωριμία της Καμίλα με τον Κάρολο που δοκίμασε τη σχέση τους. Ο Αντριου είχε μεγάλη αδυναμία στο άλλο φύλο και δεν μπορούσε να είναι πιστός στην Καμίλα. Είχε κοιμηθεί με όλες τις φίλες της, ενώ κάποια στιγμή έβγαινε ραντεβού ακόμη και με την πριγκίπισσα Αννα, την μικρή αδελφή του πρίγκιπα Καρόλου.

Ενας γάμος από ένα… ψέμα; 

Ωστόσο, ο πατέρας της Καμίλα είχε βάλει σκοπό να κάνει γαμπρό του τον Αντριου Πάρκερ Μπόουλς. Θέλοντας να του ασκήσει πίεση, δημοσίευσε στους Τimes μια ψευδή αναγγελία γάμου.

Ο Μπόουλς πιέστηκε και το Μάρτιο του 1973, ενώ ακόμη ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν με το ναυτικό στην Καραϊβική, έκανε πρόταση γάμου στην Καμίλα. Η Καμίλα δέχθηκε και παντρεύτηκαν τον επόμενο χρόνο.

Ο Κάρολος υπηρετούσε ακόμη στην Καραϊβική όταν έμαθε ότι η Καμίλα ετοιμάζεται να παντρευτεί. Και ήταν ακόμη ερωτοχτυπημένος μαζί της. Ωστόσο, έκρυψε και πάλι τα συναισθήματά του, γράφοντάς της μια επιστολή στην οποία ανέφερε ότι προφανώς η μοίρα είχε αποφασίσει ότι αυτή η ευτυχισμένη, ειρηνική και αμοιβαία σχέση θα διαρκούσε μόνο έξι μήνες.

Η Καμίλα με τον τότε σύζυγό της Αντριου Πάρκερ Μπόουλς και τα δυο παιδιά τους. Η Καμίλα με τον τότε σύζυγό της Αντριου Πάρκερ Μπόουλς και τα δυο παιδιά τους.

Το ειδύλλιο συνεχίστηκε με τις ευλογίες του συζύγου της Καμίλα! 

Και κάπως έτσι, η Καμίλα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Μπόουλς και τα επόμενα χρόνια έφερε στον κόσμο δυο παιδιά. Τίποτα από αυτά, όμως δεν πτόησε τον έρωτα Καρόλου-Καμίλας. Το ειδύλλιο συνεχίστηκε και μετά το γάμο. Μάλιστα, ο Κάρολος έγινε νονός του γιου της Καμίλα, Τομ. Η σχέση Καρόλου-Καμίλας, μάλιστα, φέρεται να είχε την ευλογία του συζύγου της Καμίλα. «Η αγγλική αριστοκρατία ήθελε να υπηρετήσει τη βασιλική οικογένειά τους και ο Αντριου Πάρκερ Μπόουλς ήταν έτοιμος να θυσιάσει την σύζυγό του για τη χώρα του. Δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα», αναφέρει κάποιος από τους βιογράφους που έχουν γράψει άπειρα βιβλία για την Καμίλα, τον Κάρολο και το περίφημο ειδύλλιό τους.

Γιατί όμως ο Κάρολος δεν παντρεύτηκε την Καμίλα

Κάρολος και Καμίλα, παρότι είχαν εκδηλώσει τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον, δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να παντρευτούν λόγω του βασιλικού πρωτοκόλλου. Παρόλο που ο παππούς της Καμίλα ήταν βαρώνος, η ίδια δεν είχε αρκούντος αριστοκρατικό υπόβαθρο για να μπορεί να θέσει μια σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει η μέλλουσα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Δεύτερον, ο βαθύς σεξισμός τότε, έθετε ως απαραίτητη προϋπόθεση η βασιλική νύφη να είναι παρθένα και έτσι η όποια σκέψη για γάμο είχε καταδικαστεί πριν καν ξεκινήσει. Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν φέρεται να έγραψε στον Κάρολο σε ένα γράμμα: «Σε περιπτώσεις σαν τις δικές σου ο άνδρας πρέπει να προλάβει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες σχέσεις μπορεί, πριν παντρευτεί. Αλλά για γυναίκα του πρέπει να διαλέξει μια βολική, ελκυστική και γλυκιά κοπέλα η οποία δεν θα έχει γνωρίσει κανέναν άλλον άνδρα πριν από αυτόν».

Ο βασιλικός βιογράφος Κρις Γουίλσον συνοψίζει ωμά τους δυο αυτούς λόγους σε μια φράση: «Η Καμίλα δεν είχε κανένα βασιλικό γονίδιο και δεν ήταν παρθένα» και «όσο και παράξενο και να φαίνεται, στις αρχές του 1970 θέλαμε η πριγκίπισσα της Ουαλίας να μην έχει κοιμηθεί με κανέναν άλλον».

Επιπλέον, η βασίλισσα Ελισάβετ και η βασιλική οικογένεια γενικότερα, είχαν άλλα σχέδια για τον Κάρολο. Ο Μαουντμπάντεν ήθελε ο ανιψιός του να παντρευτεί την εγγονή του Αμάντα Νάτσμπολ, ενώ η Ελισάβετ με την μητέρα της έσπρωχναν τον Κάρολο προς τις εγγονές της φίλης της βασιλομήτωρ Λέιντ Ρουθ Φερμόι. Και όντως έπιασε. Ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να βγαίνει ραντεβού με την Λέιντι Σάρα Σπένσερ το 1977 ώσπου το 1980 γνώρισε την μικρότερη αδελφή της, Λέιντι Νταϊάνα Σπένσερ.

Ο Κάρολος έπρεπε να τραβήξει το δικό του δρόμο. Ο λαός ανυπομονούσε για το διάδοχο. Ενα χρόνο μετά τη γνωριμία του με την Λέιντι Νταϊάνα, το 1981, ανέβηκαν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας. Λίγο αργότερα απέκτησαν τον Γουίλιαμ και το 1984 τον πρίγκιπα Χάρι.

Αυτά τα χρόνια, μέχρι το 1989, ήταν και τα ευτυχέστερα της Νταϊάνα, όπως τουλάχιστον δήλωνε η ίδια. Η Καμίλα δεν είχε βγει ποτέ από τη ζωή του Καρόλου, αλλά από ένα σημείο και μετά ο Κάρολος άρχισε να βγάζει από τη ζωή του Νταϊάνα περιορίζοντας τη σχέση τους στα τυπικά. Η Καμίλα επανήλθε για τα καλά στη ζωή του Καρόλου. Και η Νταϊάνα το κατάλαβε.

Η στιγμή που η Νταϊάνα ξεφτίλισε την Καμίλα

Σε μια στιγμή η οποία χαρακτηρίστηκε ως η πιο γενναία στιγμή του γάμου της, σύμφωνα με τη βιογραφία του Αντριου Μόρτον το 1992, η Νταϊάνα εμφανίστηκε απρόσκλητη σε ένα πάρτι που είχε διοργανώσει η Καμίλα για τα 40ά γενέθλια της αδελφής της Αναμπέλ.

Η Νταϊάνα μπήκε μέσα και διέκοψε τη συνομιλία που είχαν ο Κάρολος, η Καμίλα και ένας ακόμη φίλος τους.

«Μια φωνή μέσα μου μού έλεγε πήγαινε και κάντο. Της είπα ξέρω τι τρέχει ανάμεσα σε εσένα και τον Κάρολο απλά θέλω να μου το επιβεβαιώσεις», είχε πει αργότερα η ίδια η Νταϊάνα στις περίφημες κασέτες της.

Η Καμίλα δεν κώλωσε, δεν έδειξε να αισθάνεται άσχημα. «Μου είπε ”έχεις όλα όσα ήθελες. Ολοι οι άνδρες της υφηλίου είναι ερωτευμένοι μαζί σου και έχεις δυο πανέμορφα παιδιά, τι παραπάνω θέλεις;”. Και εγώ της είπα ότι απλά θέλω τον άντρα μου. Συγνώμη τώρα, βιάζομαι και πρέπει να είναι και κόλαση για εσάς όλο αυτό. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μην με περνάτε για ηλίθια».

«Θέλω να είμαι το ταμπόν σου…»

Η αρχή του οριστικού τέλους του γάμου Νταϊάνας-Καρόλου σήμανε το 1992, όταν το βρετανικό παλάτι σείστηκε από το περίφημο Καμίλαgate. Στα ΜΜΕ κυκλοφόρησαν ιδιωτικές συνομιλίες της Καμίλα με τον Κάρολο. Κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής οκτάλεπτης συνομιλίας τους, ο Κάρολος είπε μεταξύ άλλων στην Καμίλα ότι θα ήθελε να είναι το ταμπόν της και έκλεισε λέγοντας ότι την αγαπά. Αυτές οι τρεις μικρές λέξεις (I love you) σήμαναν και το επίσημο τέλος του γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα. Μέσα στον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός Τζον Μάγιορ ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει.

Τα διαζύγια

Αν και η Καμίλα δεν ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του γάμου της με τον Πάρκερ πριν περάσουν τρία χρόνια από το Καμίλαgate, η δημοσιοποίηση των συνομιλιών του Καρόλου με την Καμίλα σήμαινε ότι κανείς δεν μπορούσε πλέον να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του.

Το 1994 ο Κάρολος, σε μια συνέντευξή του έβγαλε τον εαυτό του καθαρό με τη μοιχεία του, επιμένοντας ότι προσπάθησε να σώσει το γάμο του με την Νταϊάνα, μέχρι να καταλάβει ότι ο γάμος του είχε καταρρεύσει ανεπανόρθωτα.

Η Νταΐανα από την άλλη καθάρισε λέγοντας το εξής απλό στο BBC: «Υπήρχαν τρεις σ’ αυτό το γάμο, οπότε υπήρχε λίγη πολυκοσμία».

Μόλις η Νταϊάνα βγήκε από το κάδρο ο Κάρολος και η Καμίλα ήθελαν να γίνουν και επισήμως ζευγάρι. Αλλά πρώτα έπρεπε να καλμάρουν τους πάντες.

Η Ελισάβετ δεν ήθελε να βλέπει μπροστά της την Καμίλα

Σύμφωνα με τον βιογράφο Μπάουερ, ο Κάρολος έπρεπε πρώτα να ξεπεράσει τον σκόπελο Ελισάβετ. Μια νύχτα του 1995 Κάρολος και Ελισάβετ τσακώθηκαν άγρια ενώ βρίσκονταν στο Μπαλμόραλ. Ο Κάρολος ζήτησε από την βασίλισσα να μην επεμβαίνει στη σχέση του.

«Προς έκπληξη του Καρόλου η Ελισάβετ του απάντησε δυναμικά ότι δεν συγχωρούσε τη μοιχειά του και δεν συγχωρούσε στην Καμίλα το γεγονός ότι δεν άφησε τον Κάρολο μόνο του να φτιάξει το γάμο του», λέει ο Μπάουερ και προσθέτει: «Εξέφρασε την οργή της για τα ψέματα που της έλεγε για αυτή τη σχέση, χαρακτήριζε την Καμίλα ”κακιά γυναίκα” και πρόσθετε πως ”δεν θέλω να έχω τίποτα κοινό μαζί της”».

Η διαμάχη Καρόλου-Ελισάβετ έληξε μόνο όταν η Νταϊάνα σκοτώθηκε στο φριχτό τροχαίο της γέφυρα Ντελ Αλμά στο Παρίσι το 1997. Αμέσως μόλις έμαθε για το δυστύχημα ο Κάρολος ανησύχησε για τον αντίκτυπο. Γράφει ο Μπάουερ: «Ο Κάρολος μονολογούσε ”όλοι θα λένε ότι φταίω έτσι δεν είναι; Ο κόσμος θα τρελαθεί εντελώς”».

Η Καμίλα είχε γιορτάσει τα 50α γενέθλιά της στο εξοχικό του Καρόλου, στις 17 Ιουλίου του 1987. Η Νταϊάνα για αντιπερισπασμό είχε καλέσει τους φωτογράφους να την ακολουθήσουν στη Μεσόγειο και να την φωτογραφίσουν με το μαγιό της και το νέο της ειδύλλιο, τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Ηθελε με κάθε τρόπο να κλέψει τα εξώφυλλα από την Καμίλα... Η Καμίλα είχε γιορτάσει τα 50α γενέθλιά της στο εξοχικό του Καρόλου, στις 17 Ιουλίου του 1987. Η Νταϊάνα για αντιπερισπασμό είχε καλέσει τους φωτογράφους να την ακολουθήσουν στη Μεσόγειο και να την φωτογραφίσουν με το μαγιό της και το νέο της ειδύλλιο, τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Ηθελε με κάθε τρόπο να κλέψει τα εξώφυλλα από την Καμίλα…

Η σιωπή της Καμίλα

Και όντως το ζευγάρι πέρασε δύσκολα προσπαθώντας να χτίσει τη σχέση του εν μέσω σφοδρής κριτικής και θεωριών συνωμοσίας. Σύμφωνα με τον Γουίλσον, φαν της Νταϊάνα είχαν ακραίες αντιδράσεις προς την Καμίλα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι κάποιοι που έτυχε να την συναντήσουν στο σούπερ μάρκετ της πέταγαν ψωμί. «Ηταν τρομερό» είχε πει η ίδια η Καμίλα σε μια συνέντευξή της το 2017. «Ηταν μια βαθιά δυσάρεστη στιγμή και δεν εύχομαι να συμβεί κάτι αντίστοιχο ούτε στον χειρότερο εχθρό μου».

Ωστόσο και στις πιο δύσκολες στιγμές, η Καμίλα δεν αντέδρασε ποτέ. Ο φίλος της Γουίλιαμ Σόκρος δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα καταπληκτικό σημάδι δύναμης.

Αντίθετα η Καμίλα προσηλώθηκε στο φιλανθρωπικό της έργο και σιγά σιγά και μεθοδικά επανήλθε στο προσκήνιο στο πλευρό του Καρόλου.

Ενα χρόνο μετά το θάνατο της Νταϊάνα γνώρισε τον Γουίλιαμ και τον Χάρι.

Την επόμενη χρονιά το ζευγάρι άρχισε τις κοινές δημόσιες εμφανίσεις. Πήγαν μαζί στα γενέθλια της αδελφής της, στις 19 Ιανουαρίου του 1999 και ήταν εκεί 200 φωτογράφοι για να αποτυπώσουν τη στιγμή. Ηταν η πρώτη φορά που Κάρολος και Καμίλα έκαναν κοινή δημόσια εμφάνιση. Τα φλας άστραψαν.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Καμίλας-Καρόλου, ύστερα από 28 χρόνια σχέσης. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση Καμίλας-Καρόλου, ύστερα από 28 χρόνια σχέσης. Εκατοντάδες φωτογράφοι περίμεναν για αυτό το καρέ. Εκατοντάδες φωτογράφοι περίμεναν για αυτό το καρέ.

Το 2000 κατάφερε το δυσκολότερο πράγμα: Μετά από χρόνια που η βασίλισσα Ελισάβετ αρνιόταν να παραβρεθεί στις ίδιες εκδηλώσεις με την Καμίλα (δεν είχε πάει καν στα 50α γενέθλια του Καρόλου το 1998) δέχθηκε να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο μαζί της, σε μια γιορτή για τον τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο.

Ακόμη και σήμερα, πάντως, ο πάγος δεν έχει σπάσει τελείως.

13 χρόνια μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο η Καμίλα παραδέχεται ότι ακόμη προσαρμόζεται στο ρόλο της.

Κάρολος και Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005 στο κάστρο του Γουίνδσορ, παρουσία των παιδιών τους. Η Καμίλα, λέγεται ότι εκείνο το πρωί δεν ήθελε με τίποτα να σηκωθεί από το κρεβάτι της, να ντυθεί, να χτενιστεί και να πάει να παντρευτεί τον Κάρολο. Και αυτό γιατί φοβόταν. Χρειάστηκε να έρθει η αδελφή της, λίγη ώρα μόλις πριν το γάμο και να την απειλήσει ότι αν δεν σηκωθεί θα φορέσει εκείνη το νυφικό της και θα πάει εκείνη στο γάμο με τον Κάρολο. Ο γάμος φυσικά έγινε.

Ενα γάμος μετά από 35 χρόνια σχέσης, δύο άλλους γάμους, τέσσερα παιδιά και τον τραγικό θάνατο μιας γυναίκας. Ενα γάμος μετά από 35 χρόνια σχέσης, δύο άλλους γάμους, τέσσερα παιδιά και τον τραγικό θάνατο μιας γυναίκας. Δεύτερο γάμος για το διάδοχο του θρόνου στη συντηρητική Μεγάλη Βρετανία.Δεύτερος γάμος για το διάδοχο του θρόνου στη συντηρητική Μεγάλη Βρετανία.

Η ίδια κράτησε τον τίτλο δούκισσα της Κορνουάλης και δεν πήρε τον τίτλο πριγκίπισσα της Ουαλίας όπως δικαιούται ως σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, πρώτου διαδόχου του βρετανικού θρόνου, καθώς πιστεύει ότι ο τίτλος αυτός είναι στενά συνδεδεμένος με την Νταϊάνα.

Οταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς μέχρι πρότινος πίστευαν όλοι ότι η Καμίλα θα έπαιρνε τον τίτλο της πριγκίπισσας, συζύγου του βασιλιά και όχι αυτόν της βασίλισσας. Ολα δείχνουν πάντως ότι αλλάζει αυτό και ότι μάλλον η Καμίλα θα πάρει τον τίτλο της βασίλισσας. Αν και υπάρχει σχετική δέσμευση από τον Κάρολο ότι η Καμίλα δεν θα γίνει βασίλισσα, το τελευταίο διάστημα οι δεσμεύσεις αυτές… εξαφανίστηκαν από την ιστοσελίδα της πριγκιπικής κατοικίας Clarence House.

Οπως και να έχει, Κάρολος και Καμίλα είναι μαζί για περίπου 45 χρόνια. «Εχουν πλάκα μαζί», ισχυρίζεται άτομο που τους γνωρίζει. Γελάνε ο ένας με τα αστεία του άλλου, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο, διασκεδάζουν μαζί, τρώνε μαζί».

Και κάπως έτσι, και οι ίδιοι οι Βρετανοί που λάτρεψαν όσο καμία την Νταϊάνα και θεώρησαν υπαίτια για πολλά από τα δεινά της την Καμίλα, έχουν καταλήξει, μετά από τόσα χρόνια, να αναρωτιούνται και μεταξύ τους «Γιατί ο Κάρολος δεν παντρεύτηκε από την αρχή την Καμίλα».

iefimerida.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: