«Καλοκαίρι Στο Νότο: Επικό φινάλε με RAKIBUSTERS και διακρίσεις !

By on 03/09/2020

Εκατοντάδες ζωντανές συνδέσεις με τα πιο ευφάνταστα μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό, εξορμήσεις και εκδρομές σε κρυμμένες παραλίες και φαράγγια, μυστικές συνταγές από ξακουστές νοικοκυρές σε χωριά που δεν τα βάνει ο νούς και πάνω από ένα εκατομμύριο views στα Videos των επαναστατικών Rakibusters που βρήκαν το φάρμακο για τον Κορωναίο στην Κρητική ρακή και σκόρπισαν απλόχερα θετική ενέργεια και ελπίδα σε όλη την Ελλάδα !

Το φετινό «Καλοκαίρι Στο Νότο» τα είχε όλα ! Ο Γιώργος Μπαλοθιάρης και η Γωγώ Βερίγου παρουσίασαν για ακόμη μια χρονιά την μεγαλύτερη ραδιοφωνική παραγωγή στην Ελλάδα με απρόσμενη τροπή μιας και η φετινή σεζόν συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα στις πιο επιτυχημένες στην ιστορία των 17 χρόνων της εκπομπής με την ομογένεια να είναι για ακόμη μια φορά η πρωταγωνίστρια της μετάδοσης !

Χαμόγελα και μαντινάδες από το Abu Dhabi, μαγειρευτά με άρωμα Κρήτης από το Dusseldorf, ανυπόμονοι Platsouristas έτοιμοι για επαναπατρισμό από το Λονδίνο και λαχτάρα για τηγανητό καλαμαράκι δίπλα στην θάλασσα από το Πεκίνο ! Την παράσταση έκλεψε και μια ιστορική στιγμή ! Η πρώτη ζωντανή σύνδεση με Χονολουλού (Χαβάη) στην ιστορία του Ελληνικού Ραδιοφώνου και την Ελληνική ομογένεια που ξεχωρίζει ακόμα και στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού !

Την χρονιά σημάδεψε και μια αναπάντεχη διάκριση ! Τα Ermis Awards, είναι ο πιο σημαντικός θεσμός βράβευσης της δημιουργικότητας στον κλάδο της επικοινωνίας στην Ελλάδα και διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος ! Το “Καλοκαίρι Στο Νότο” κατάφερε να αποσπάσει βραβείο για το αγαπημένο «Cretan Casa De Papel» έχοντας απέναντι του μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες και εξαιρετικές καμπάνιες με εξαψήφια Budget !

 

Σε αντιδιαστολή με τα πολυάριθμα συνεργεία, αξίζει να σημειωθεί η χρήση των μέσων που χρησιμοποιεί το “Καλοκαίρι Στο Νότο” ! Νοικοκυρές και χωριά ολόκληρα που ξεσηκώνονται στο πόδι για ένα πλάνο, non stop γυρίσματα 21 ωρών με πλάνα ακόμα και σε δυσπρόσιτα μέρη -παντελώς άυπνοι- λίγο πριν βγει ο ήλιος, κουβάλημα (από αυτό που θέλεις μια εβδομάδα να συνέλθεις) και φυσικά πολύ γέλιο !

 

Με ένα σενάριο που λίγο θέλει να μην διαλυθεί στο χέρι, ο Γιώργος Μπαλοθιάρης και η Γωγώ Βερίγου εκτελούν κάθε φορά βήμα βήμα όσα έχουν σκεφτεί με μοναδικό εμπόδιο την ανθρώπινη αντοχή : Τα γυρίσματα των βίντεο έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό ότι αφορούν συμμετέχοντες με μηδαμινή εμπειρία υποκριτικής ! Είναι πολύ συχνό φαινόμενο ακόμα και ένα βλέμμα να έχει διάρκεια αρκετές ώρες έως να πραγματοποιηθεί, δημιουργώντας τεράστιες καθυστερήσεις που πλέον είναι κανόνας για όσους εμπλέκονται με τα γυρίσματα ! Και όμως ! Γίνεται πραγματικότητα ! Ποτέ δεν θα μάθουμε ποιος είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να κάνει έναν Coffee Barista να κυκλοφορεί το βράδυ στο σκοτάδι των χωριών προσπαθώντας να γίνει Rakibuster, ή τι κινητοποιεί 3 γιαγιάδες που μετα βίας μπορούσαν να σταθούν στις πρόβες, να στέκονται ουρλιάζοντας σε καρότσες με όπλα μέσα στα άγρια χαράματα, μη θέλοντας να σταματήσει το γύρισμα !

 

Ξέρουμε όμως κάτι καλά. Όταν πολλοί μπορούν να πιστέψουν σε μια ιδέα, μπορούν να γίνουν θαύματα ! Από αυτά τα μεγάλα, τα φωτεινά ! Που μπορούν να σταθούν απέναντι σε γίγαντες και όμως να επικρατήσουν ! Οι παρουσιαστές, θέλοντας να ευχαριστήσουν τους ακροατές της εκπομπής πέταξαν με αερόστατο Parasailing κρατώντας το σύνθημα «RAKI EINAI BABY” που αποτέλεσε viral στίχο από το τραγούδι των Rakibusters, ενώ χαρακτηριστικά ανέφεραν : «Νοιώθουμε την βαθιά ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της φετινής παραγωγής του Καλοκαίρι Στο Νότο ! Από τους απλούς συντελεστές των βίντεο  μέχρι την Ελληνική Διπλωματική Υπηρεσία του Los Angeles !

 

Δεκάδες δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εθνικοί και τοπικοί υποστηρικτές, ραδιοφωνικοί σταθμοί, δημοσιογράφοι, ανταποκριτές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όλοι αυτοί οι μοναδικοί άνθρωποι σε πόλεις και χωριά που στην λέξη Platsouristas και “Καλοκαίρι Στο Νότο” ανοίγουν δίχως δεύτερη σκέψη τις πόρτες για τα σπίτια και τις υποδομές τους, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπομπής και είμαστε βαθιά ευγνώμονες που τους έχουμε δίπλα μας ! Ευχαριστούμε τα αγαπημένα μας ραδιόφωνα που συνέβαλαν στην δημιουργία μιας τεράστιας μετάδοσης στέλνοντας την φωνή μας ζωντανά σε όλη την Κρήτη από το Γαιδουρονήσι μέχρι την Κάρπαθο και από την Γαύδο μέχρι τα Κύθηρα σε εκατοντάδες χιλιάδες ραδιόφωνα και φυσικά τους PLATSOURISTAS – σε κάθε γωνιά του κόσμου- που κάνουν την κούραση, την αγωνία και τα αμέτρητα ξενύχτια να φαίνονται λίγα ! Τα λόγια στερεύουν. Το “ευχαριστώ” είναι λίγο !! Ευγνωμονούμε κάθε ημέρα για αυτό που μας συμβαίνει και σας ευχαριστούμε ξανά και ξανά μέσα από την καρδιά μας ! Και μαντέψτε… Τα καλύτερα έρχονται…» 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: