Κάτανας Χάρης: «Τεράστια επιτυχία της Ελλάδος η επιτυχής φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, με ισχυρό απόηχο στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα»

By on 10/03/2020

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι πλέον όπου μας δίνουν σοβαρά επιχειρήματα για να το πιστεύουμε αυτό:

-Ενισχύουμε τη θέση μας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα μετά από αρκετά χρόνια.
-Αναβαθμίζεται ως αξιόπιστος παίκτης στρατιωτικά, στα μάτια ΗΠΑ, Ρωσίας και Ευρώπης.
-Μέσω της ορθής αντίδρασης του κ. Μητσοτάκη και των επαφών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες, εχθές ο Ερντογάν έφυγε με την «ουρά στα σκέλια» παίρνοντας την απάντηση πως πρέπει να πάρει τους δυστυχείς «πρόσφυγες» που έχει αφήσει στην τύχη τους στον Έβρο, και τότε θα ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια επιτροπή όπου και θα  εξετάσει τα αιτήματα της Τουρκίας. Κοινώς, no money no honey για την Τουρκία.
-Η ΗΠΑ συνεχίζουν να σκοπεύουν την Τουρκία πολιτικά, λόγω του λοξοδρομίματος εκτός ΝΑΤΟ και της στροφής της προς τη Ρωσία το τελευταίο διάστημα. (Βλέπε S400 όπου ακόμη δεν λειτουργούν όμως, οι Ρώσοι φρόντισαν να μην δώσουν την ηλεκτρονική τεχνογνωσία).
-Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, υποδέχεται τον Ταγίπ Ερντογάν σε μια αίθουσα γεμάτη από πίνακες και αγάλματα Ρώσων στρατηγών και της Μεγάλης Αικατερίνης, όπου είχαν κατατροπώσει τους Τούρκους σε κάθε Ρωσοτουρκικό πόλεμο, κάνοντάς τον μάλιστα να περιμένει δυο ολόκληρα λεπτά σε αυτή πριν εισέλθουν στο Προεδρικό γραφείο. Στη γεωπολιτική σκακιέρα, κάθε κίνηση έχει το συμβολισμό της. Στην προκειμένη περίπτωση στόχος ήταν να δώσει μια έντονη προειδοποίηση στην Τουρκία, αλλά και να τους μειώσει πολιτικά.
-Ο πόλεμος στη Συρία έχει ουσιαστικά χαθεί, ενώ ταυτόχρονα στη Λιβύη τα πράγματα δε πάνε όπως θα ήθελε ο κ. Ερντογάν.
-Η οικονομία της Τουρκίας κυριολεκτικά παραπαίει καθώς οι επιλογές της, αλλά και η απομόνωση από τους μεγάλους παγκόσμιους παίκτες  καθόρισε και την εξέλιξη της.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, η επιτυχία της χώρας μας μετά την επιτυχή φύλαξη των συνόρων μας στον Έβρο, γιγαντώνεται. Γιατί συνέβαλε και αυτή, στην πίεση που ασκούν όλες σχεδόν οι «μεγάλες δυνάμεις» προς την Τουρκία, φέρνοντας τον Ερντογάν σε μια δύσκολη θέση, όπου όμοια της δεν ξανάζησε. Εδώ λοιπόν χρειάζεται και μεγάλη προσοχή, και να είμαστε σίγουροι πως έχουν πλέον γνώση οι φυλακές. Το λαβωμένο λιοντάρι όταν είναι πληγωμένο χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Και σε αυτή τη θέση έχει έρθει πλέον ο κ. Ερντογάν.

Μέγιστο όπλο μας, είναι η ενότητα του ελληνικού λαού, αλλά και η κυβέρνησή μας όπου αντέδρασε εξαιρετικά. Κανείς μας δεν πρέπει να τρομάζει, αλλά ταυτόχρονα ούτε να εφησυχάζει. Οι μέρες που διανύουμε είναι οι δυσκολότερες των τελευταίων δεκαετιών σε σχέση με τη γείτονα χώρα.

Ενωμένοι ως Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!

Κάτανας Χάρης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: