Κάλεσμα σε συλλαλητήριο για την παιδιατρική του Μαμάτσειου απο Συλλόγους Γονέων

By on 23/10/2022

Τα μέλη Δ..Σ Συλλόγων γονέων, οι γονείς που συμμετείχαμε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κοζάνης και ειδικά η παιδιατρική κλινική του, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Μέχρι σήμερα τα κενά καλύπτονταν με μετακινήσεις γιατρών από άλλες δημόσιες δομές υγείας αφήνοντας κενά εκεί, ενώ περιστασιακά ανατέθηκε σε ιδιώτη παιδίατρο. Δεν υπάρχει δηλαδή η αναγκαία συνεχής παρακολούθηση παιδιών βρεφών και νεογνών με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών μας. Τον Οκτώβριο έχει κατατεθεί πρόγραμμα εφημεριών με 6 κενές μέρες(από 26 μέχρι 31 Οκτωβρίου0 ενώ ο Νοέμβριος προβλέπεται να έχει περισσότερες μέρες ακάλυπτες. 

Ανησυχούμε για την προοπτική των σχολείων μέσα στο χειμώνα που έφτασε, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να λειτουργήσει η θέρμανση. Ανησυχούμε για την προοπτική να κλείσει η τηλεθέρμανση λόγω της έλλειψης θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και από την χάλια οικονομική κατάσταση που είναι η δημοτική επιχείρηση. Αρνούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας σε κρύα σχολεία. Εναντιωνόμαστε στην προοπτική λόγω έλλειψης θέρμανσης να αξιοποιηθεί η τηλεκπαιδευση ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα μετά τα lockdown για τις ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές συνέπειες που προκάλεσαν, καμία ολοκληρωμένη μελέτη, καμία στήριξη μαθητών και γονέων.

Ευθύνη για την παραπάνω κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και όσοι στήριξαν την πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Δεν περιμένουμε από σωτήρες να μας λύσουν τα προβλήματα. Για όλα αυτά δηλώνουμε ότι δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Συντονιζόμαστε και διεκδικούμε :

  • Καμία μέρα χωρίς εφημερία η παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Δεν θα ανεχτούμε μπαλώματα με την μεταφορά γιατρών από άλλες δομές υγείας, ούτε να εξαντληθούν άλλοι. Να καλυφθούν άμεσα και 4 οργανικές θέσεις. 

  • Καμία μέρα χωρίς θέρμανση, σε κανένα σχολείο. 

Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο. Να παρθούν όλα τα μέτρα να μην μείνει  η πόλη χωρίς τηλεθέρμανση. 

Για να διατρανώσουμε τα δίκαια αιτήματα μας προχωράμε σε Συλλαλητήριο στο προαύλιο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ. και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε με πορεία στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τις δράσεις. Τα 15μελη και 5μελη μαθητικά συμβούλια. Καλούμε το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο να συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Καλούμε τα Δ.Σ του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για δίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνουν την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους φορείς και σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Τηλ. επικοινωνίας : 6973425766 Ελένη ([email protected]

                              6945950446 Κώστας

1.Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου (Κονταρη).

2.Σύλλογος Γονέων  Λιάπειου Νηπιαγωγείου.

3.Σύλλογος Γονέων 21ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.(Χατζηκώστα)

4.Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Χαραυγής. 

5.Σύλλογος Γονέων 10ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

6.Σύλλογος Γονέων 9ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

7.Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Μαυροδενδρίου.

8.Σύλλογος Γονέων  3ου Νηπιαγωγείου.

9. Σύλλογος Γονέων 8ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Ο.Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ.
Τό σωματείο μας, στηρίζει τά δίκαια αιτήματα τών παιδιών, γιά τήν ανυπαρξία τής παιδιατρικής κλινικής, από τό ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ Νοσοκομείο Κοζάνης.
Δηλώνουμε εγγράφως ότι θά συμμετάσχει μέ τήν παρουσία του, στό συλλαλητήριο πού θά πραγματοποιηθεί τήν Τετάρτη 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, στό προαύλιο τού Μαμάτσειου Νοσοκομείου.
Έκ τού Δ.Σ.
Παράρτημα ΠΑΣΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πολιτικό προσωπικό Στρατού
Ο.Α.Ε. Κοζάνης
Οι συνταξιούχοι τής πόλης, οί παππούδες καί γιαγιάδες όλων τών παιδιών, δηλώνουν έμπρακτα τή στήριξή τους στούς γονείς, στόν δίκαιο αγώνα τους.
Καμμιά μέρα χωρίς εφημερία στήν παιδιατρική κλινική τού Μμαμάτσειου Νοσοκομείου.
Καμμιά μέρα χωρίς θέρμανση, σέ κανένα σχολείο.
Στηρίζουμε καί συμμετέχουμε, στό συλλαλητήριο στό προαύλιο τού Νοσοκομείου, τήν Ττετάρτη 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 καί ώρα 12 τό μεσημέρι.
Έκ τών Δ.Σ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: