Ισχυρές βροχές και κρύο σε όλη την Ελλάδα

By on 09/12/2012
kakokairia

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, καθώς βροχές και χιόνια θα πλήξουν όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων η μεταβολή του καιρού ξεκινάει από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδεςπου κατά τόπους θα είναι έντονες, τις χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ θα πλήξουν τα πελάγη, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα:

Την Κυριακή θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βραδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βορειανατολικά το ανατολικό Αιγαίο και τη νοτιά χώρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά καθώς και στα βορειοανατολικά ημιορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί, στα βορειοδυτικά τοπικά ολικός.

 

nooz

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: