Θαύμα η ζωή δώρο Θεού στον άνθρωπο, θαύμα η γέννηση δώρο Θεού στην γυναίκα !!! (γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης)

By on 09/11/2020

Ο Θεός μας έπλασε και μας δημιούργησε καθ’ομοίωση και κατ’ εικόνα Του, που σημαίνει ότι πέρα από το ότι του μοιάζουμε με τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας, μας έκανε επίσης και κατά κάποιο τρόπο μικρούς θεούς και εμάς, χαρίζοντας μας “την ίδια δύναμη με Αυτόν, την δύναμη αυτή της δημιουργίας, ή με άλλα λόγια την δύναμη της γέννησης.

Έτσι και εμείς ως άνθρωποι, έχουμε αυτήν την δύναμη και το χάρισμα να “πλάθουμε” ανθρώπους, με το θαύμα της γέννησης !!!

Ένα θαύμα Θεού και μια δύναμη είναι η γέννηση που μόνο οι γυναίκες κατέχουν και μόνο οι γυναίκες μπορούν να το θαυματοποιήσουν.

Για αυτό και η γυναίκα στην Ορθόδοξη Εκκλησία (μας) εξυψώνεται και τιμάται πάνω από όλους και από όλα, ακόμα και από τους Αγίους και τις Αγίες, αφού και τον Χριστό και Θεό μας, μια γυναίκα τον γέννησε, τον ενσάρκωσε(ενανθρώπισε) και τον δώρησε στους ανθρώπους και αυτή η γυναίκα δεν είναι άλλη από την Παναγία μας.

Μια άλλη “παναγιά” λοιπόν είναι και η κάθε γυναίκα για αυτό και πρέπει να τις δείχνουμε τον σεβασμό μας και την αγάπη μας κάθε στιγμή, και ας μην υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Αφού η ζωή μας είναι ένα θαύμα του Θεού δώρο στους ανθρώπους, έτσι και η γέννηση είναι ένα θαυμαστό γεγονός δώρο του Θεού και αυτό στους ανθρώπους, με την γυναίκα να ξεχωρίζει και να έχει δικαίως τον “πρωταγωνιστικό ρόλο”, διότι μέσα της πλάθεται το θαύμα της ζωής, μέσα της δημιουργείται η ζωή, μέσα της τρέφεται η ζωή, μέσα της συντελλείται το θαύμα του Θεού και γεννιέται (η) ζωή από αυτήν.

Αυτό το θαύμα της γέννησης είναι το δώρο του Θεού στην γυναίκα, όπου με την σειρά της είναι το δώρο της στον σύζυγο της, αφού χωρίς αυτόν, χωρίς την δική του μικρή συμμετοχή δεν θα είχε ολοκληρωθεί και συμβεί αυτό το θαύμα.

Ένα δεύτερο τέτοιο θαύμα είχαμε την χαρά να καλοσωρίσουμε και στην δική μας ζωή, στις 20 Οκτωβρίου 2020, μιας ζωής όπου εδώ και εφτά (7) χρόνια μοιραζόμαστε μαζί με την Βασιλική Νιάκα του Αθανασίου, η οποία με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, μετά τον Κωνσταντίνο μας που είναι το πρώτο θαύμα και δώρο τους, μου χαρίζουν αυτήν την φορά την γέννηση της κόρης μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για να πάνε όλα καλά και να είμαστε και οι τέσσερις μας τώρα μαζί στο σπίτι μας και δεν είναι άλλοι από όλο το προσωπικό της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, τους γιατρούς (γυναικολόγοι, ειδικευόμενοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι), τις μαίες και τις μαθητευόμενες μαίες που πραγματοποιούν την πρακτική τους, τους τραυματιοφορείς και όσοι άλλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις γεννήσεις.

Όλοι τους κάνουν τα μέγιστα και όπως έδωσαν για εμάς την ψυχή τους, έτσι δίνουν καθημερινά εκεί σε όλες τις γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο το δώρο και το θαύμα του Θεού της γέννησης και της ζωής.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους όσους ευχήθηκαν και προσευχήθηκαν για να πάνε όλα καλά.

Υ.γ. 1 : Μητέρες θηλάστε, εν σοφία Θεού είναι και αυτό ένα άλλο θαύμα και είναι μόνο δικό σας.

Υ.γ. 2 : Μπαμπάδες, στηρίξτε τις μαμάδες για να θηλάσουν και θα βιώσετε ένα ακόμα πανέμορφο θαύμα.

Υ.γ. 3 : Γονείς, ο θηλασμός όσο δύσκολος και αν είναι, θα δείτε ότι πέρα από τις γλυκές μητρικές σχέσεις που αναπτύσονται και την πατρική χαρά που δίνουν, πραγματικά έχει θαυματουργικά και ευεργετικά αποτελέσματα και δεν εννοώ μόνο στα αντισώματα (κατά των ιώνλοιμώξεων, παθήσεων, αλλεργιών, καρκινικών κυττάρων), στην ενίσχυση της υγείας του μωρού και στην γενική ανάπτυξη του (νοητική-πνευματική, ψυχική και σωματική), ενώ παράλληλα ευεργετεί και την θηλάζουσα μητέρα να αναρρώσει, λειτουργώντας προληπτικά και κατασταλτικά στις παθήσεις του καρκίνου του μαστού και όχι μόνο, αλλά δίνει “αντισώματα και ενισχύσεις” στα καθημερινά προβλήματα.

Στήριξη-Επιμονή-Υπομονή είναι το «τρίπτυχο» της επιτυχίας για τον μητρικό θηλασμό :

 

Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης

Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2020, Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης Μητροπολίτου Πενταπόλεως Αιγύπτου

Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης

Βασιλική Αθαν. Νιάκα

Κωνσταντίνος Αλέξ. Κοκκινίδης

συνοδευόμενο από τα γελάκια της μικρούλας μας !!!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: