Θέμη Μουμουλίδη: «Η πόλη γιορτάΖει και θα είμαστε όλοι εκεί»

By on 21/03/2018
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Αρχίζει σήμερα, το Φεστιβάλ Πτολεμαίδας. Το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας. Για 12 μέρες η πόλη γιορτάΖει και μας προσκαλεί φιλόξενη να περπατήσουμε στους δρόμους της, να επισκεφτούμε τα στέκια της, να κοιταχτούμε στα μάτια.

 

Το όφελος μιας παρόμοιας γιορτής, είναι τεράστιο για κάθε πόλη. Για κάθε κοινωνία. Επί 12 μέρες οι πολίτες θα συναντώνται συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή. Θα παρακολουθούν συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και θα συνεχίζουν μαζί στα μπαράκια στα καφέ και στα εστιατόρια της πόλης.

Πέρισυ χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην γιορτή.

Φέτος θα είναι πολύ περισσότεροι.

΄Ενα απαραίτητο στοιχείο των πόλεων της περιφέρειας είναι η ανάπτυξη εξωστρεφών δραστηριοτήτων. Ο πολιτισμός μπορεί να το κάνει. Και το φεστιβάλ είναι μια εξωστρεφής δραστηριότητα. Συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Στην οικονομία της πόλης. Συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Δημιουργοί από όλη την Ελλάδα έρχονται  συμμετέχοντας. Οι δημιουργοί της πόλης επίσης παρόντες.

Η Πτολεμαίδα δημιούργησε πέρισυ το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα πολυθεματικό φεστιβάλ. Η αρχή έγινε. Μια ομάδα ανθρώπων που σιγά σιγά έγινε πολυπληθής συλλογικότητα πήρε την πρωτοβουλία. Τώρα και άλλες πόλεις ετοιμάζονται να μιμηθούν το παράδειγμά της.

Η ελληνική περιφέρεια μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό δείγμα πολιτιστικής ανάπτυξης. Διαθέτει την παράδοση, διαθέτει το έμψυχο υλικό, διαθέτει ενεργούς πολίτες έτοιμους να αναλάβουν ευθύνες.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πίστη, την υπομονή και την επιμονή τους.

Η πόλη γιορτάΖει!

Το 2ο Φεστιβάλ Πτολεμαίδας ανοίγει την αυλαία του. Η κοινωνία αγκαλιάζει και στηρίζει τη μεγάλη γιορτή καθώς αντιλλαμβάνεται πως είναι η δική της γιορτή και δημιούργημά της.

Στη χαρά της γιορτής  δεν χωρούν τα μικρά και μικρόψυχα.

Η πόλη ως κοινωνία είναι πάνω απ’ τον  καθένα μας.

Η πόλη γιορτάΖει μας προσκαλεί και θα είμαστε όλοι εκεί.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: