Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Γράφει η Κοζανίτισσα Αποστολία Ρούση

By on 14/09/2022
Δασκάλα στο ακριτικό νησάκι Ερείκουσα
Μεγάλη μέρα η σημερινή. Σε κάθε σημείο της ορθόδοξης Ελλάδας μας και όχι μόνο, οι πιστοί προστρέχουν στις εκκλησίες να ευλογηθούν και να αγιαστούν από τη σημερινή μέρα και τον άγιο και ζωοποιό Σταυρό. Ο Κύριος φέτος με έχει εδώ στην ακριτική Ερείκουσα να υπηρετώ την εκπαίδευση αλλά κυρίως τον παρακαλώ να υπηρετώ πάντα το θέλημα Του. Σήμερα είναι η μέρα του Σταυρού του Κυρίου. Σήμερα ο Σταυρός, η δύναμή μας έρχεται μέσα από την αγάπη του Κυρίου μας να μας ενισχύσει και να μας σώσει. Στον εσπερινό και στη θεία λειτουργία ακούμε τόσα ωραία τροπάρια και από μέσα μας βγαίνει πηγαία το: ” Σταυρέ του Ιησού μου, σώσε με”. Σήμερα κάνουμε όλοι μας το σταυρό μας και νιώθουμε τον Κύριο εδω,δίπλα μας. Η Αγία Ελένη πήγε στα Ιεροσόλυμα για να ευχαριστήσει τον Κύριο για το γιο της, τον άγιο Κωνσταντίνο. Οδηγήθηκε έπειτα από την ευλάβεια της στην αναζήτηση του Τιμίου Σταυρού. Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη της μάνας να ευχαριστήσει. Μου έρχεται λοιπόν στο μυαλό και η δική μου μάνα( Αναστασία Δραγγόγια) και ο δικός μου πατέρας( Ζήσης Ρούσης) που πάντοτε από την αρχή της ζωής μου οπότε και βαφτίστηκα, φορούσα πάντοτε σταυρό. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα ούτε ώρα που να μην τον έχω πάνω μου και τους ευχαριστώ για αυτό.
Τον αγαπώ τον Σταυρό τόσο πολύ. Αυτή η αξέχαστη και υπέροχη στιγμή που τον μαθαίνουμε στα παιδιά μας, που λυγίζουμε τα δαχτυλάκια τους και κουνάμε τα χεράκια τους. Ή η επόμενη μεγάλη ευλογία μας που βγαίνοντας το παιδάκι μας του μαθαίνουμε να λέει: Κάνω πάντα το σταυρό μου, να έχω φίλο τον Θεό μου. Μα κι όταν μεγαλώνουν που πλέον αφήνουμε χώρο και χρόνο στο μεγάλο πλέον παιδί μας δε σταματάμε κάθε φορά που φεύγει να το σταυρώνουμε.
Σκέφτομαι ποσο γαλήνιο, ήρεμο, ευλογημένο είναι το να είσαι ένα κομματάκι του Τιμίου Σταυρού του Χριστού μας, μα και πόσο ανάξιοι μπορεί να νιώθουμε κάποιοι για αυτό.
Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή στη ζωή μας να επισκεφτούμε και εμείς τα Ιεροσόλυμα και να πάμε κι εμείς να ευχαριστήσουμε τον Θεό για τα δικά μας παιδιά, τις δικές μας ευτυχίες,ευλογίες και δωρεές του Κυρίου μας.
Ας φορέσουμε όλοι μας τον Σταυρό και ας σταυρώσουμε ό,τι αγαπάμε μα και ό,τι μπορεί να μας στεναχωρεί. Να τα αγιασει σήμερα ο Σταύρος. Ας σταυρώσουμε και αυτό το ακριτικό νησάκι στο οποίο βρίσκομαι με την οικογένειά μου ώστε ο Θεός να το ευλογήσει και να ευλογήσει και την αγάπη μου να δίνω εδώ και από εδώ ο,τι μπορώ για την ορθοδοξία και την Ελλάδα μας.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: