Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Hyperion Robotics στον 30ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής Eurobot2023

By on 25/05/2023

Η φοιτητική ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε για τέταρτη συνεχή φορά στον 30ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής Eurobot2023. Για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές, τους συμμετέχοντες και τους διεθνείς φίλους του διαγωνισμού, οι οποίοι παρακολουθήσαν τον διαγωνισμό δια ζώσης αλλά και από ζωντανή μετάδοση. 

Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα “Cherry Cake”. Τα δύο ρομπότ με τα οποία διαγωνίστηκε η ομάδα στον φετινό διαγωνισμό, το Νέκταρ και η Αμβροσία, ονόματα εμπνευσμένα από τα εδέσματα των θεών της αρχαίας Ελλάδας, ήταν προγραμματισμένα ώστε να εκτελέσουν τους φετινούς στόχους για τη μέγιστη συλλογή πόντων. 

Το Νέκταρ και η Αμβροσία πέρασαν επιτυχώς τους τεχνικούς ελέγχους και αγωνίστηκαν σε πέντε γύρους. Καθ’ όλη τη διαγωνιστική διαδικασία η ομάδα κατάφερε 3 νίκες, συγκέντρωσε συνολικά 126 πόντους και κατετάγη στη 19η θέση, επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερή της επίδοση στο διαγωνισμό.

Η Hyperion Robotics θα ήθελε να συγχαρεί τόσο τις ομάδες που συμμετείχαν όσο και τον οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού για τη δημιουργία εξαίρετου κλίματος. Επίσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις εταιρείες που πίστεψαν στην προσπάθειά της και με τις χορηγίες τους κατέστησαν δυνατή τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής. Στόχος της Hyperion Robotics είναι να ανελκύσει ακόμα πιο ψηλά τη χώρα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής, τον Μάιο του 2024.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: