Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ για την την απώλεια του συντρόφου Σάκη Μπιμπίρη

By on 08/10/2018

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συντρόφου Σάκη Μπιμπίρη στέλεχος του ΚΚΕ που έφυγε από την ζωή. Ο σύντροφος Σάκης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1941 στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Κατάγονταν από φτωχή αγροτική οικογένεια με αγωνιστικές παραδόσεις. Από μικρός μπήκε στην βιοπάλη κάνοντας αγώγια με το κάρο και τα ζώα για να ζήσει την οικογένεια του, καθώς έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία,. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία για την αγωνιστική του στάση ζωής, τη σεμνότητα του και το ήθος του.

 

Από μικρός μπήκε στον αγώνα, εντάχθηκε αρχικά στην ΕΔΑ και στην συνέχεια στις γραμμές του ΚΚΕ. Το 1967 στα χρόνια της χούντας για την αγωνιστική του δράση, συνελήφθη και δικάστηκε από τις αρχές με άλλους 43 συντρόφους του ΚΚΕ, με την κατηγορία ότι ενίσχυαν το ΚΚΕ και την ΕΔΑ πολιτικά κα οικονομικά.  

 

Μετά την μεταπολίτευση πρωτοστάτησε μαζί με άλλους συντρόφους  στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Κοζάνη. Διατέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ για αρκετά χρόνια. Έδρασε μέσα στο αγροτικό κίνημα, υπήρξε πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κοζάνης και της Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Κοζάνης πρωτοστατώντας στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και του γενικότερου λαϊκού κινήματος.

 

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλός για 2 τετραετίες με το συνδυασμό που στήριζε το ΚΚΕ την δεκαετία του 1980 συμβάλλοντας και από αυτό το πόστο στους αγώνες του λαού της Κοζάνης.

 

Στα χρόνια της κρίσης του Κόμματος το 1968 και στα χρόνια των αντεπαναστατικών ανατροπών 1989-1991 με πείσμα και υπομονή αντιτάχτηκε στις οπορτουνιστικές σειρήνες, έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την ύπαρξη του ΚΚΕ, δεν ταλαντεύτηκε ούτε μια στιγμή.

 

Ο σύντροφος Μπιμπίρης Σάκης τίμησε τον τίτλο του στελέχους του ΚΚΕ σε οποιοδήποτε μετερίζι τον χρέωσε το Κόμμα.  Μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και παρά την κλονισμένη υγεία του συμμετείχε σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, όπου του το ζήτησε το ΚΚΕ. Έπραξε στο ακέραιο το  καθήκον του για τα ιδανικά του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού.

 

Η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγο, την κόρη του και στις αδερφές του.

 

Κοζάνη 8.10.2018

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: