Η παραχώρηση της ΔΕΗ στους ιδιώτες αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑ

By on 25/09/2021

Η χθεσινή απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η μη συμμετοχή -σε αυτήν την αύξηση- του ΤΑΙΠΕΔ και του υπερταμείου, έρχεται να ολοκλήρωση το σχέδιο της κυβέρνηση για τη ΔΕΗ, χαρίζοντας πλέον και αυτό που έχει μείνει στους ιδιώτες αφού το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει πλέον το μειοψηφικό πακέτο 34% των μετόχων χωρίς να εισπράξει ούτε ένα σεντς και το 66% περνάει στους ιδιώτες.

Η απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ που είναι κυβερνητική επιλογή, έρχεται να ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει ο κ. Χατζηδάκης πριν  δύο χρόνια, αφού έβαλε σε τροχιά κλεισίματος τις  λιγνιτικές μονάδες, αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένες τις περιοχές της Δ. Μακεδονίας και Αρκαδίας, αφού κατήργησε τη μονιμότητα, καταστρατηγώντας τον κανονισμό προσωπικού και τις ΣΣΕ για τους καινούργιους εργαζόμενους που θα προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις,  αφού πούλησε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ που είναι φυσικό μονοπώλιο και προσφέρει μόνο κέρδη, βάζοντας έτσι τους ιδιώτες και στα δίκτυα.

Αφού την έκαναν έτσι όπως την θέλουν τα αρπακτικά που τόσα χρόνια την εκμεταλλεύονταν, έρχεται τώρα και χαρίζει και το πλειοψηφικό πακέτο δικαιώνοντας δυστυχώς όλους εμάς που λέγαμε  ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ, λειτουργούν σαν ντίλερ για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η πολιτική που εφάρμοσαν η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ είχε σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής της κιλοβατώρας, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην κοινωνία και την οικονομία, φέρνοντας σε απόγνωση τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Σε μια εποχή που γεωστρατηγικά όλοι προσπαθούν να ελέγξουν το ενεργειακό παιχνίδι και να έχουν ενεργειακή ασφάλεια, εμείς πέρα από την ενεργειακή εξάρτηση που έχουμε μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, παραδίνουμε και την μεγαλύτερη εταιρεία στρατηγικής σημασίας της χώρας, τη ΔΕΗ, στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ΔΕΗ, χτίστηκε από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, είναι περιουσία του ελληνικού λαού θα πρέπει να λειτουργεί για το συμφέρον του και να στηρίζει την ανάπτυξη της χώρας και το ρεύμα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν προϊόν εμπορίου αλλά σαν αγαθό που θα μπορεί να έχει πρόσβαση και ο τελευταίος πολίτης της χώρας. 

Πάνω σε αυτή την επιχείρηση στηρίχτηκε η οικονομία και η ανάπτυξη της χώρας εδώ και 71 χρόνια  και αυτό που γίνεται τώρα είναι έγκλημα. Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ, εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική γίνονται επικίνδυνοι για τη χώρα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Καλούμε συνδικάτα, παρατάξεις και φορείς, πιστοί σε αυτό που μέχρι τώρα λέγαμε να πάρουν θέση και να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα που πάει να γίνει.

 

ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ  

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: