Η Νεολαία μπορεί μαχητικά με τους αγώνες τις να διεκδικήσει τα δικαιώματα της !

By on 23/06/2019

Εμείς, που δεν δεχόμαστε την αδικία, που έχουμε όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας, απορρίπτουμε την πολιτική που “εκτελεί” τα δικαιώματά μας! Αυτή η πολιτική βάζει εμπόδια στη μόρφωση, την άθληση και την ψυχαγωγία μας, ταυτίζεται με μνημόνια, σκάνδαλα, ρουσφέτια και βολέματα. Είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ασκούν τα κόμματα που κυβέρνησαν, καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος, που εξυπηρετούν τους λίγους και τα συμφέροντά τους.

Εμείς είμαστε οι πολλοί! Μας νοιάζει η ζωή και το μέλλον μας, γι’ αυτό και τα όνειρά μας δεν συμβαδίζουν με τα δικά τους συμφέροντα.  Γιατί η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Μπορούμε και πρέπει να ζούμε καλύτερα, να απολαμβάνουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, που αντιστοιχούν στη μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αυτό είναι το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό σήμερα. Αυτήν τη ζωή θα την κατακτήσουμε με αγώνα, αμφισβήτηση, σύγκρουση!

Στην περιοχή της Εορδαίας σήμερα οι λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων . Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Το επόμενο διάστημα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Σήμερα που εξελίσσεται μια μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των νέων και των οικογενειών τους είναι εύλογο να προβληματιζόμαστε και να ψάχνουμε της λύσης στα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Το διακαιώμα στην εργασία, στην δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση, η δημιουργική αξιοποιήση του συμπιεσμένου ελεύθερου χρόνου

Όλοι έχουμε την ανάγκη της ανάπαυσης μετά τη δουλειά, το σχολείο, το φροντιστήριο, αλλά και της ψυχαγωγίας με δημιουργικό περιεχόμενο, δηλαδή με το διάβασμα, την ενασχόληση με τις τέχνες, το θέατρο, τη μουσική, το σινεμά, τον αθλητισμό τα extreme sports κ.α. Βασική μας ανάγκη είναι η ενασχόληση με την οικογένεια μας, τους φίλους μας σε συνδυασμό με την εκπλήρωση όλων των αναγκών μας που πηγάζουν από τις κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις.

Στις συνθήκες όμως του καπιταλισμού ο ελεύθερος χρόνος όχι μόνο συμπιέζεται αλλά και αυτός που μένει αποκτά ένα περιεχόμενο ξένο με τις ανάγκες μας. Η κυρίαρχη τάξη καθορίζει το είδος της τέχνης, το είδος της διασκέδασης που αρμόζει για να αναπαράγεται η δική της αντίληψη, ενώ για εμάς δεν υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για τη δημιουργική αξιοποίησή του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά αναδεικνύουν την ανάγκη αξιοποίησης των πάρκων, των γηπέδων, γενικά των  χώρων αναψυχής, τη ύπαρξη και λειτουργία τους με βάση τις λαϊκές ανάγκες και ειδικά τις νεολαίας.

Η νεολαία με την ΚΝΕ να διεκδικήσει και να παλέψει για:

  • Αξιοποίηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πτολεμαιδας
  • Κατασκευή skate park με ευθύνη του Δήμου και χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Πτολεμαΐδα
  • Παραχώρηση αναξιοποίητων δημόσιων χώρων για graffiti και παροχή όλων των απαραίτητων μέσων για βάψιμο με ευθύνη του Δήμου
  • Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα μνημεία, μουσεία, σε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους της χώρας μας.
  • Δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους νέους που δεν εργάζονται (μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές) με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη πάσο. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές.
  • Μείωση στο 50% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για όλους τους υπόλοιπους.
  • Δημιουργία δωρεάν οργανωμένων χώρων αναψυχής (camping, κατασκηνώσεις) για όλους τους νέους.
  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων που θα λειτουργούν όλο το καλοκαίρι.
  • Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν οργανωμένων χώρων αναψυχής με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό για τους νέους με αναπηρίες.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: