Η Ιαπωνία επενδύει στην ανάπτυξη δικτύων 6G με στόχο το 2030

By on 23/01/2020

Η Ιαπωνία θέτει στόχο να είναι η πρώτη που θα φέρει το δίκτυο 6G και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Μετά τη Νότια Κορέα (LG, Samsung), τη Φινλανδία και την Κίνα, ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας να ξεκινήσει και επίσημα τις έρευνες για την ανάπτυξη δικτύων 6G και έχει θέσει ως στόχο να είναι η πρώτη που θα εγκαινιάσει τη νέα εποχή με ταχύτητες 10x φορές μεγαλύτερες από αυτές που προσφέρουν τα δίκτυα 5G από το 2030 και έπειτα.

με τη Nikkei, το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας έχει εκπονήσει πλάνο συνεργασίας με τις NTT DoCoMo (ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της χώρας) και Toshiba για να καθορίσουν τους στόχους και την πολιτική ανάπτυξης του project μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ενώ από εκεί και έπειτα θα ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την οικονομική υποστήριξη του σχεδίου.

Σύμφωνα με το techgear, η έρευνα θα επικεντρωθεί κυρίως στις ταχύτητες των δικτύων 6G για την εξυπηρέτηση της άμεσης μεταφοράς μεγάλων πακέτων δεδομένων, ενώ οι ανεκμετάλλευτες ελεύθερες συχνότητες θα χρησιμοποιηθούν για τις τηλεπικοινωνίες.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τα δίκτυα 6G, από τη στιγμή που τα δίκτυα 5G μόλις τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα τους σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Παρόλα αυτά, αν λάβουμε υπόψιν ότι τα πρώτα δίκτυα 4G LTE και 5G λειτούργησαν το 2009 και το 2019 αντίστοιχα, είναι λογικό το χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του 6G μέχρι το 2030.

news247.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: