Η επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Κοζάνη

By on 26/06/2020

Στην Π.Ε. Κοζάνης βρέθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής της στη Δυτική Μακεδονία (25-26/6), όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων και συμμετείχε στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη του Κινήματος «Δίκαιη και Ομαλή μετάβαση στη μετα-λιγνίτη εποχή».

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της ήταν το εργοτάξιο του υπό κατασκευή ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V. Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις σημείωσε Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, το «μαγαζί» και τα «παραμάγαζα», σοκάρουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή.» Ενώ αναφερόμενη στο μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «Είμαστε εδώ να ενώσουμε τη φωνή μας με τους πολίτες, για να μην γίνει η Δυτική Μακεδονία η παράπλευρη απώλεια των επιλογών της Κυβέρνησης.» 

Ακολούθησε συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την λειτουργία του νέου ενιαίου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας και την πορεία των εργασιών της νέας πανεπιστημιούπολης στη ΖΕΠ.

Στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με Δημάρχους, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, επιστημονικών συλλόγων και επιμελητηρίων καθώς και εργαζομένων.  Η κα Γεννηματά μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι: «[…] Η εκ του σύνεγγυς παρουσία μου εδώ στην Κοζάνη στόχο έχει να δυναμώσει το μήνυμα της ανάδειξης των προβλημάτων της βίαιης απολιγνιτοποίησης. […] Για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας είναι ύψιστης προτεραιότητας. Η εξάρτηση από εισαγόμενα καύσιμα που προκαλεί ο  ρυθμός απολιγνιτοποίησης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση είναι έγκλημα απέναντι στην εθνική κυριαρχία.» Αναφερόμενη στο μέλλον του κόσμου της εργασίας επισήμανε «Τώρα χρειάζεται αντίδραση και ισχυρή φωνή και για τα εργασιακά δικαιώματα. Είμαστε οι μόνοι που τοποθετούμαστε με τεκμηριωμένη πρόταση κόντρα στις ιδεοληψίες της κυβέρνησης, που θέλει να εμπεδώσει συνθήκες «εργασιακής γαλέρας» στη σκιά του κορωνοϊού.»

Πριν την έναρξη της ανοιχτής τηλεδιάσκεψης, η κα Γεννηματά παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TOP Channel και τον Παν. Πλιάτσιο ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα. 

Τέλος, στην εισαγωγική της τοποθέτηση στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη η Φ. Γεννηματά παρουσίασε μεταξύ άλλων και τέσσερις άξονες δράσεων που διατηρούν το ενεργειακό brand-name της Περιφέρειας, αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών: α) επιβράδυνση της απολιγνιτοποίησης με διατήρηση λειτουργίας των σύγχρονων μονάδων (Αγ. Δημήτριος V, Μελίτη Ι, Πτολεμαΐδα V)· β) αποκαταστάσεις των εδαφών των ορυχείων και απόδοσής τους σε Ομάδες Παραγωγών για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων «έξυπνης γεωργίας»· γ) απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων και διασφάλισης της τιμής στον πολίτη, κατασκευή μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού – Θερμότητας (ΣΗΘΥΑ) με φυσικό αέριο που μειώνει το κόστος λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα στην περιοχή και επιτρέπει την λειτουργία θερμοκηπιακών πάρκων· και δ) ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με ΑΠΕ στις ιδιωτικές κατοικίες σε συνδυασμό με γενίκευση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ κατ’ οίκον», με τη Δυτική Μακεδονία να λειτουργεί ως περιοχή-πιλότος.

 

ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: