Η Ειδική Αγωγή εξακολουθεί να βρίσκεται στο περιθώριο της Εκπαίδευσης (;)

By on 12/11/2022

Δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, περιμένουν υπομονετικά  την πολυπόθητη υποστήριξη και ικανοποίηση/κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους, περιμένουν τους Δασκάλους τους.

Στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Κοζάνης , οι σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής , δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών , στις οικογένειές τους, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολικού προγράμματος.

  Είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και επιτακτική η ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, όταν οι ανάγκες αφορούν τόσο σε Παράλληλη Στήριξη (Π.Σ.) και Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε.), όσο και σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ). 

Ιδιαίτερα δε, όσον αφορά την Παράλληλη Στήριξη οι επιπτώσεις είναι εξαιρετικά οδυνηρές για τις οικογένειες των εν λόγω μαθητών, καθώς αναγκάζονται να επωμίζονται οι ίδιες το δυσβάσταχτο κόστος της ιδιωτικής Παράλληλης Στήριξης. 

Σήμερα μαθητές με αναπηρίες ή ειδικές μαθησιακές ανάγκες μένουν εκτός Παράλληλης Στήριξης, γιατί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των μαθητών.

Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών, για να θωρακιστεί η Ειδική παρεχόμενη Αγωγή και να επιτελέσει τον ρόλο της , που δεν είναι άλλος παρά η ισότιμη αντιμετώπιση και η δυνατότητα να έχουν ΟΛΑ τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για ολόπλευρη ανάπτυξη.

 

 

Κωτούλας  Αθανάσιος

Πρόεδρος του Συλλόγου 

Εκπ/κων  Α/θμιας  Κοζάνης

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: