Η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’ για την Ημέρα Περιβάλλοντος

By on 06/06/2020

Η φετινή  Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει όλη την ανθρωπότητα πληγωμένη από την πανδημία του Κορονοϊού. Μια πανδημία που δεν είναι άλλο, παρά το καμπανάκι για άλλες που μπορεί να ακολουθήσουν, όσο οι άνθρωποι παρεμβαίνουν στο περιβάλλον και διαταράσσουν τα οικοσυστήματα. Πέραν αυτού οι οικολογικές καταστροφές της προηγούμενης χρονιάς(εκτεταμένες πυρκαγιές σε Αμαζόνιο, Αυστραλία, Σιβηρία) είναι σημάδι ότι ο πλανήτης ‘ασφυκτιά’ και η ζωή  στο εγγύς μέλλον δεν θα είναι, έτσι όπως μέχρι τώρα την γνωρίζαμε. 

Η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος πρέπει να γίνει η απαρχή για την  υιοθέτηση βιώσιμων συνηθειών και πρακτικών οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της δικής μας γενιάς χωρίς να κινδυνεύουν οι επόμενες. Ένας άλλος κόσμος είναι αναγκαίος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος   και λόγω της  απολιγνιτοποίησης στην περιοχή μας   είναι   ευκαιρία  να διεκδικήσουμε  μια ανάπτυξη με οικολογικό πρόσημο, να κατακτήσουμε τον τίτλο της πρώτης Πράσινης Περιφέρειας στην Ευρώπη με εστίαση στους κατοίκους  της περιοχής και τις ανάγκες τους και με σεβασμό στο περιβάλλον. Και αυτό απαιτεί συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Η Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη- Τόπος να ζεις’ στηρίζει τις 3ήμερες δράσεις του Δήμου για το περιβάλλον και δηλώνει ‘ παρούσα’.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: