Ημερίδα “Ενέργεια – Περιβάλλον –Διαχείριση κρίσεων κατά την ενεργειακή μετάβαση”

By on 12/12/2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

H “Ενέργεια – Περιβάλλον –Διαχείριση κρίσεων κατά την ενεργειακή μετάβαση” ήταν ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Ενεργειακές Επενδύσεις και Περιβάλλον» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ). 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα σχετικών με την ενεργειακή πολιτική της ΔΕΣΦΑ καθώς και ζητήματα που αφορούν την διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων, την Πολιτική Προστασία και την επιχειρηματικότητα κατά την ενεργειακή μετάβαση. Υπό το συντονισμό  του Διευθυντή του ΠΜΣ, Καθηγητή Κωνσταντίνου Τσανακτσίδη, οι θεματικές ενότητες παρουσιαστήκαν από τους ομιλητές Δρ. Νικόλαο Τσοχατζίδη και κ. Νικόλαο -Μάριο Μονέο από τη ΔΕΣΦΑ, τον Καθηγητή και Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας του ΠΔΜ κ. Ιωάννη Μπακούρο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ελευθέριο Τοπάλογλου, τους υποψήφιους διδάκτορες του ΠΔΜ κ. Βαγγέλη Κατσαρό και κ. Δέσποινα Καντελερ και τον κ. Θεοφανίδη, Επιστημονικό Συνεργάτη του ΠΔΜ. Το ακροατήριο παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρέμβαση του Καθηγητή του Columbia University κ. Χαράλαμπου Βασιλειάδη σχετικά με την αξιολόγηση περιβαλλοντικής απόδοσης και ενεργειακή μετάβαση καθώς και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης και το χαιρετισμό τους απηύθυναν ο κ Αναστάσιος Κέζας Σύμβουλος Πρεσβείας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, η κ. Έυα Τσουκαλίδου ΔΕΣΦΑ ΑΕ Department Manager Benchmarking, Cost Control & Technical Training Center και ο κ.  Γεώργιος Τοπαλίδης, μέλος ΔΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Α.Ε.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: