Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Κοζάνης-Γρεβενών: «Αλήθεια, θα ζητήσει ο κ. Δημητριάδης την ψήφο των Πτυχιούχων Μηχανικών – αποφοίτων του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας, μετά την τροπολογία, της τελευταίας στιγμής, στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που υπέγραψε;»

By on 25/04/2019

Τροπολογία για το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, ψηφίστηκε την Τρίτη 23 Απριλίου μαζί με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που, επί της ουσίας, καταργεί τα Τ.Ε.Ι.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, που κατατέθηκε μισή ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, όχι μόνο δεν επιλύει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αντίθετα αποτελεί πρόκληση για τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι καθώς συστήνει ακόμα μια επιτροπή. Άλλωστε είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα, φτιάχνει μια επιτροπή.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η πλειοψηφία των μελών της εν λόγω επιτροπής θα αποτελείται από Διπλωματούχους Μηχανικούς μέλη του Τ.Ε.Ε, οι οποίοι είναι ανταγωνιστές των Πτυχιούχων Μηχανικών μελών της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Μιλάμε για μια παγκόσμια πρωτοτυπία: ο ανταγωνιστής σου, θα έχει ρόλο στον καθορισμό των επαγγελματικών σου δικαιωμάτων.

Τη συγκεκριμένη τροπολογία υπογράφει και ο Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μίμης Δημητριάδης, ο οποίος είναι απόφοιτος Τ.Ε.Ι.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μίμης Δημητριάδης, αναφέρεται μεν στα θετικά σημεία, κατά τον ίδιο, του πολυνομοσχεδίου, δεν κάνει όμως καμία αναφορά στην τροπολογία που συνυπέγραψε, η οποία θα επηρεάσει το επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων Πτυχιούχων Μηχανικών αποφοίτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας.

Νομίζουμε ότι εύλογα αναρωτιέται κανείς:

1. Δεν έκανε εντύπωση στον κ. Δημητριάδη το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τέσσερις Βουλευτές είναι Διπλωματούχοι Μηχανικοί – μέλη του Τ.Ε.Ε;

2. Πριν την κατάθεση της τροπολογίας ήρθε σε επικοινωνία με τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης των Πτυχιούχων Μηχανικών, δηλαδή την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ;

3. Πόσο «αυθόρμητη» ήταν αυτή η τροπολογία; Επισημαίνουμε ότι μια μόλις ημέρα πριντην ψήφιση, δηλαδή τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στη Βουλή, ότι θα καταθέσει από κοινού με τον Υπουργό Υποδομών, και πρώην Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε, τροπολογία σχετικά με τους ήδη Πτυχιούχους.

Αλήθεια, θα ζητήσει ο κ. Δημητριάδης την ψήφο των Πτυχιούχων Μηχανικών – αποφοίτων του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας, και όχι μόνο, επικαλούμενος την εν λόγω τροπολογία;

Κάντε κλικ εδώ για την ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. –Στις καλένδες τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσω Τροπολογίας της τελευταίας στιγμής στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας-

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: