Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης : Η Εράτυρα τραγουδά πασχαλινά και μαγιάτικα τραγούδια, σε μια παγκόσμια χορωδία

By on 26/04/2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, στο πλαίσιο προστασίας, ανάδειξης και προβολής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, στηρίζει την διαδικτυακή χορωδιακή εκδήλωση της Κοινότητας Εράτυρας Δήμου Βοΐου, με τίτλο:

«Η Εράτυρα τραγουδά πασχαλινά και μαγιάτικα τραγούδια, 

σε μια παγκόσμια χορωδία»

Πρόκειται για μια εξαιρετική, πρωτοποριακή δράση που, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, συνεχίζει στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας, την παράδοση της Εράτυρας, που θέλει αυτές τις μέρες Πασχαλιάτικα και Μαγιάτικα τραγούδια στις πλατείες και τις γειτονιές της πόλης. Περιλαμβάνει:  

Διαδικτυακή e-χορωδία το απόγευμα της Κυριακής 26 Απριλίου 2020, στις 16:00 η ώρα (ώρα Ελλάδας).

«Η Εράτυρα ένα παγκόσμιο χωριό, ένα δίκτυο των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που πρέπει να προσεγγιστούν».

Όπως επισημαίνει η Κοινότητα Εράτυρας: 

Ως ακροατής μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και έχει δηλώσει συμμετοχή, αρκεί να έχει internet στο σπίτι του και μια συσκευή με κάμερα (υπολογιστή ή λάπτοπ ή τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο).

 «Το σημαντικότερο είναι η συμμετοχή. Στόχος της προσπάθειας είναι να χαμογελάσουμε, να θυμηθούμε, να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και να  φέρουμε τους απανταχού ανθρώπους της Εράτυρας ποιο κοντά παρά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας. Να διαδώσουμε τα ήθη και έθη του τόπου μας και την ζωντάνια των κατοίκων.»

Η ΕΦΑ Κοζάνης συγχαίρει την διοργανώτρια Κοινότητα Εράτυρας για την πρωτοβουλία της αυτή και την ευχαριστεί θερμά για την πρόταση συμμετοχής. 

Καλή επιτυχία στη δράση!

Link: https://eratyra.gr/i-eratyra-tragoyda-paschalina-kai-magiatika-tragoydia/

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: