Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

By on 20/09/2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Δήμαρχο Εορδαίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Στις Εργατικές Κατοικίες και τον οικισμό Καρδιάς υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία έχουμε αναφερθεί κατ’επανάληψη αλλά δεν έγινε τίποτα εκτός απο το έργο βιτρίνας της βόρειας εισόδου της Πτολεμαΐδας. Ειδικότερα: 

  • Στην διασταύρωση του δρόμου που συνδέει τις Εργατικές Κατοικίες και τον οικισμό Καρδιάς με τον Περιφερειακό δρόμο σημειώθηκαν ατυχήματα στο παρελθόν. Σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2019 πήραμε την απάντηση ότι θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Όντως εντάσσεται έκτοτε αλλά χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς να γίνεται κάτι.Στην συγκεκριμένη διασταύρωση:
    • Τα δέντρα που βρίσκονται στην νησίδα του Περιφερειακού εμποδίζουν την ορατότητα.
    • Στη διασταύρωση συγκεντρώνονται νερά και λάσπες που εμποδίζουν την κυκλοφορία στον δρόμο για τις Εργατικές Κατοικίες.
    • Η σχεδίαση της διασταύρωσης έχει σοβαρά περιθώρια βελτίωσης.
  • Υπάρχει πρόβλημα με τα όμβρια στο βόρεια τμήμα των Εργατικών Κατοι-κιών που φάνηκε έντονα με τα τελευταία καιρικά φαινόμενα. Η παρέμβα-ση των κατοίκων έσωσε την περιοχή από καταστροφές.  
  • Υπάρχει πρόβλημα με δέντρα που είναι έτοιμα να πέσουν ή οι ρίζες τους ανασηκώνουν και καταστρέφουν τις τσιμεντοστρώσεις και τις πλακοστρώσεις.

 

  • Ο δρόμος που συνδέει τις Εργατικές Κατοικίες και τον οικισμό Καρδιάς με τον Περιφερειακό δρόμο είναι επικίνδυνος για τους πεζούς και τις αναρτήσεις των αυτοκινήτων, δεν έχει πεζοδρόμια, δεν έχει φωτισμό και δεν υπάρχουν έργα απορροής των ομβρίων.
  • Κάποια τσιμεντοστρωμένα τμήματα κοινόχρηστων χώρων έχουν «ξεφλουδιστεί» και φαίνεται ο οπλισμός.

Δοθέντος ότι δεν είναι επιλέξιμα για το ΕΣΠΑ τα αντιπλημμυρικά έργα και οτι είναι προτιμότερο για την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποζημιώνονται οι καταστροφές παρά γίνονται αντιπλημμυρικά έργα

 

Ρωτάμε

 

 

Τι προτίθεστε να κάνετε για να αποφεύγονται οι κίνδυνοι για την ζωή και την περιουσία των δημοτών μας και οι ζημιές και να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων; 

 

Πτολεμαΐδα 20-09-2022

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

 

Χόλμπα Αντωνία

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: