Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης: Καμία ανοχή στις προσπάθειες φίμωσης της φωνής των εργαζομένων

By on 08/09/2021

Δεν είναι λίγες οι φορές που το συνδικαλιστικό κίνημα, δια της δίωξης αξίων συναδέλφων, χτυπήθηκε και βλήθηκε ποικιλοτρόπως φιμώνοντας το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζόμενων να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα αιτήματά τους.

Η δίωξη όμως συναδέλφων όπως αυτή που Νίκου Τζανετή  που ως τεχνικός ασφαλείας στην εταιρία EDILMAC απολύθηκε επειδή έπραξε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ως όφειλε, ο συνάδελφος «τόλμησε» να οχλήσει την Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, κάτι που προφανώς δεν άρεσε στην εταιρία η οποία κάνοντας, προφανώς, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης απέλυσε τον συνάδελφο.

Το ΕΚΝΚ καταδικάζει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, φίμωσης, ψυχολογικής τρομοκρατίας και καταπάτησης δικαιωμάτων ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης

Το ΕΚΝΚ στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό του Προέδρου  και των συναδέλφων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος.  

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: