Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Κατάστημα Εορδαίας και συνάντηση με το Δήμαρχο Σάββα Ζαμανίδη

By on 19/10/2018

  Το Δημαρχείο  Εορδαίας επισκέφτηκε  σήμερα Παρασκευή 19-10-2018 το απόγευμα  ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νάσος Ηλιόπουλος  συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Μίμη Δημητριάδη και Ιωάννη Θεοφύλακτο  και από τον Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Κώστα Πασσαλίδη  , στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή .

   Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού  με το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη βρέθηκαν  τα μείζονος σημασίας  προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο τόπος με κυρίαρχο αυτό της   ανεργίας , που μαστίζει όλη τη Δυτική Μακεδονία.

 «Εκτός από το υψηλό ποσοστό  της ανεργίας το οποίο μειώσαμε , πρέπει να σκύψουμε  και στα ειδικά θέματα για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται ένας διάλογος που σίγουρα  αποτελεί παραγωγική δύναμη. Πρέπει να υπάρχει σωστή στόχευση και επιλογή παρεμβάσεων , που θα γίνουν στην περιοχή» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο  κ. Ηλιόπουλος .

  Από την πλευρά του ο  κ. Ζαμανίδης αφού ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό  για τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του , αναφέρθηκε και στα άλλα σημαντικά θέματα της Εορδαίας τονίζοντας τα εξής: «Η Πτολεμαϊδα που  κάποτε ήταν η Εργατούπολη της   Ελλάδος , έφτασε να είναι σήμερα η Πόλη της ανεργίας , όπως και όλη η Δυτική Μακεδονία. Η εξάρτηση της οικονομίας της περιοχής από την εξόρυξη του εγχωρίου προϊόντος, του   λιγνίτη , δημιουργεί τελευταία αρνητικές συνθήκες τόσο λόγο της αποεπένδυσης, όσο και λόγο του κλεισίματος Μονάδων Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με συνέπειες στην απασχόληση αλλά και στη   λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Η συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς έως την έναρξη λειτουργίας της 5ης   Μονάδας   του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας , είναι «αδιαπραγμάτευτη».  Η Απαλλοτρίωση από τη ΔΕΗ 200.000 στρεμμάτων περίπου συρρίκνωσε τον Πρωτογενή Τομέα  . Η αποκατάσταση και απόδοση των εδαφών είναι μονόδρομος , για την ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα. Η ανάπτυξη των Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού με αιχμή του δόρατος τη Βιομηχανική Κληρονομιά της περιοχής , θα συμβάλλει σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης».    

 

     Ο Δήμαρχος Εορδαίας   προσέφερε στον κ. Υφυπουργό ένα αντίγραφο του Μνημείου «Μνήμες Λιγνίτη» , για να του θυμίζει την επίσκεψή του στην  ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: