Επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

By on 09/09/2022

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, επισκέφτηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, τον Γενικό Συντονιστή Οργανωτικού ΝΔ στη Δυτική Μακεδονία Στέργιο Αδάμ, τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλη Βελλίδη και μέλη της ΔΕΕΠ Καστοριάς. 

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Άκης Τσούκας. Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Οργάνων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας.

Ο κ. Τσούκας ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στη γουνοποιία τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο και τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο. Ιδιαίτερη δε αναφορά, έγινε ως προς τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Γουνοδερμάτων με έδρα την Καστοριά, την ενίσχυση των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, την καταπολέμηση της ανεργίας. 

«Ο τομέας της εκτροφής και της μεταποίησης γουνοφόρων ζώων, είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια εθνικά και κοινωνικά ευαίσθητα περιοχή, όπως είναι η Δυτική Μακεδονία. Είναι μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, που φέρει τις βαρύτερες συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε ένα σημαντικό έσοδο για την εθνική μας οικονομία και σε συνεργασία με τους τις τοπικές ενώσεις, πιστεύω ότι θα φέρουμε καλά αποτελέσματα», δήλωσε ο Υφυπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Κεδίκογλου μετά το πέρας της σύσκεψης. 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: