Επίσκεψη του Γερμανού Πρόξενου στο Δήμαρχο Κοζάνης

By on 16/03/2011
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΤο  Δήμαρχο Κοζάνης επισκέφθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 στο γραφείο του, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της  Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Ηoelscher – Οbermaier.

 

Ο Γερμανός πρόξενος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εγκάρδια υποδοχή του, τόνισε πως « στόχος της επίσκεψής μου, ήταν να δείξω πως οι αρμοδιότητες του προξενείου δεν περιορίζονται στη Θεσσαλονίκη, και να εκφράσω την επιθυμία μου για συνεργασία σε διάφορους τομείς. Με τη σημερινή επίσκεψη ευελπιστώ σε μία σταθερή  επικοινωνία μεταξύ  Δήμου και Προξενείου».

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Γερμανό Πρόξενο, επεσήμανε πως « και εμείς από την πλευρά μας στοχεύουμε σε μια πιο στενή συνεργασία με το Γερμανικό προξενείο σε όλους του τομείς. Υπάρχουν ιδιαίτερες πολιτιστικές σχέσεις με τους Γερμανούς και τις Γερμανίδες της περιοχής, των οποίων τις δράσεις φροντίζουμε να στηρίζουμε.

 

Ο κ. Μαλούτας συνέχισε λέγοντας πως  « με τον κ. Ηoelscher – Οbermaier είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν κάποια μελλοντική οικονομική συνεργασία, καθώς και τις δυνατότητες της περιοχής, αλλά κυρίως τρόπους ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της, με βάση τα οποία θα μπορέσουν να υπάρξουν συνεργασίες και κοινές δράσεις που μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους δυο λαούς».

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και στις δύο πλευρές, φάνηκε η πρόταση αδελφοποίησης της Κοζάνης με πόλη της Γερμανίας, η οποία θα διαθέτει αντίστοιχα χαρακτηριστικά, ώστε να αναπτυχθούν με κοινές δράσεις.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: