giapraki.com

Επίσκεψη Ελευθερίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου

Το πρωί της Παρασκευής 10 Μαίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων, μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κοινωφελή επιχείρηση στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς του Δήμου.

Στο στολίδι της πόλης, στο πολιτιστικό κέντρο, όπου στεγάζεται η Κοινωφελής επιχείρηση, που έχει άλλωστε και την αρμοδιότητα της διαχείρισης όλων των πολιτιστικών χώρων του Δήμου, βρέθηκε με τον Πρόεδρο κο Φώτη Ζυγούρη και με εργαζομένους διαφόρων δομών, ειδικοτήτων και προγραμμάτων, που λειτουργούν υπό την αιγίδα του νομικού προσώπου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερβίων Βελβεντού προήλθε από τη συνένωση των ομοειδών επιχειρήσεων των πρώην τριών δήμων, δηλαδή των Σερβίων, του Βελβεντού και των Καμβουνίων. Σκοπός της είναι η διαχείριση και λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων του Δήμου, καθώς και η στήριξη των πολιτιστικών φορέων, αθλητικών σωματείων και συλλογικοτήτων με άμεσο στόχο τη στήριξη του πολιτισμού, του αθλητισμού και των εθελοντικών δράσεων. Πράγμα που έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικονομικούς πόρους.

Η Επιχείρηση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τακτική επιχορήγηση, δεν έχει δικούς της πόρους με αποτέλεσμα να εξαρτάται από την οικονομική  δυνατότητα του Δήμου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια και με τη γνωστή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει (ή τον έχουν φέρει) ο Δήμος, να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς της επιχείρηση η οποία έχει φτάσει σήμερα στο σημείο να χρωστά στους εργαζομένους της μισθούς ακόμη και από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Δικαιολογημένα λοιπόν τα παράπονα των εργαζομένων, που θεωρούν ότι εμπαίζονται με τις συνεχείς υποσχέσεις (στην καλύτερη περίπτωση) ή την αδιαφορία από τον Δήμαρχο στις εκκλήσεις τους για τακτοποίηση των οφειλών προς την Κοινωφελή επιχείρηση, που φτάνουν στο ποσό των 150.000 ευρώ (!), ώστε να τακτοποιηθούν και οι ίδιοι οικονομικά.

Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, ειδικά σε επαρχιακές πόλεις και Δήμους, που οι άνθρωποι δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά, πρέπει με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία να υποστηρίζονται. Δεν είναι δευτερεύουσες ανάγκες, αποτελούν προτεραιότητα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Είναι η πνευματική τροφή, η ασπίδα του σώματος, είναι εν τέλει η ποιότητα στις ζωές όλων μας._

 

Exit mobile version