Ενημερωτική συνάντηση μεταξύ της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» και της παράταξης «Ανατροπή – Δημιουργία»

By on 20/02/2020

Σε συνέχεια των επαφών  με θεσμικούς φορείς της περιοχής που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη – Τόπος να ζεις» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Κίνησης, στα γραφεία της συνάντηση με τον  πρώην Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού “Ανατροπή Δημιουργία¨. 

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις επικείμενες εξελίξεις στην περιοχή αναφορικά με την απολιγνιτοποίηση. Εκφράστηκαν  ανησυχίες για το μέλλον, αφού η μετάβαση σε ένα τελείως διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο αποτελεί κίνηση σε αχαρτογράφητες περιοχές, δεν υπάρχει προηγούμενο παράδειγμα σε διεθνές επίπεδο, ο χρόνος είναι ιδιαίτερα ασφυκτικός και ο σχεδιασμός ελλιπής και αποσπασματικός. 

Κοινή συνισταμένη της  συζήτησης υπήρξε η ανάγκη  για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, η συστράτευση όλων  των φορέων της σε κοινές προτάσεις και κοινές διεκδικήσεις  τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μέγεθος της πρόκλησης είναι τεράστιο και στη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε για το αύριο του τόπου πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες με σχέδιο, προτάσεις και δράσεις.

 

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: