Εναέρια πλάνα απο την Ελληνική σημαία γίγας στη Σαντορίνη | 25η Μαρτίου

By on 25/03/2021

Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να δουν από το κοντά την τελετή ανάρτησης η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πύργου. Το εγχείρημα το οποίο ούτως ή άλλως είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δυσχέραιναν ακόμη περισσότερο οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στην τοποθεσία της τελετής.

Οι συμμετέχοντες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάρτηση της σημαίας γίγας με τη συνδρομή και μεγάλου καλαθοφόρου μηχανήματος. Η σημαία κυμάτισε για περίπου δύο λεπτά, όμως δεν έγινε κατορθωτό να υψωθεί στον πελώριο ιστό καθώς οι ισχυροί άνεμοι και το μεγάλο της βάρος έσχισαν ένα σημαντικό της μέρος.

Οι διοργανωτές την άπλωσαν στο έδαφος για να αποτίνουν φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν από την περιοχή. Αναμφισβήτητα, το ατύχημα που συνέβη δε μειώνει ούτε την έμπνευση, ούτε και το μέγεθος της προσπάθειας των διοργανωτών οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα, ο αρχικός στόχος να έχει μέγεθος 1.350 τ.μ. εγκαταλείφθηκε, καθώς θεωρήθηκε πως με το νέο μέγεθος θα μπορέσει να διεκδικήσει το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες! Το συνολικό κόστος των 7.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για την κατασκευή της βρήκε αρκετούς υποστηρικτές.

Εξάλλου, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες για τη σημαία θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς θα προσφερθούν μέσω δωροεπιταγών σε οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη.

φωτο:Thanos rivios

 

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΥΡΟΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: