ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ:Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 18 Μαρτίου

By on 16/03/2011

EΛΜΕΗ Κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση 1933 σχολείων και τη συνένωσή τους σε 877.

 

Εξ αυτών αποφάσισε την συγχώνευση του Γυμνασίου Άνω Κώμης με αυτό του Κρόκου, του Γυμνασίου Εράτυρας με αυτό της Γαλατινής, του Λυκείου Τσοτυλίου με αυτό της Νεάπολης, του Γυμνασίου Τρανοβάλτου με αυτό του Λιβαδερού, του Γυμνασίου Αγ Χριστοφόρου με αυτό του Ανατολικού και του Γυμνασίου Γαλάτειας με αυτό του Εμπορίου.

 

Πρόκειται για μια αντιπαιδαγωγική εξέλιξη, που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στη μόρφωση των παιδιών του λαού μας και του τόπου μας.

 

Ο λαός της Κοζάνης γνωρίζει ότι αυτοί που προχωρούν στις καταργήσεις είναι:

 

Αυτοί που προσφέρουν απλόχερα ακόμη 30 δις € στο ελληνικό τραπεζικό κεφάλαιο και χαρίζουν 85 εκατομμύρια € στον Δ.Ο.Λ. (το γνωστό δάνειο του Μεγάρου Μουσικής) ενώ παράλληλα μειώνουν τη χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές πανελλαδικά στα 30 εκατομμύρια € και συνολικά τη χρηματοδότηση για την παιδεία στο 2,75% του Α.Ε.Π.

 

Αυτοί που μας οδηγούν στο νέο σχολείο της αγοράς, που θα αναζητά χρήματα από χορηγούς (με το αζημίωτο φυσικά), που θα διώχνει από τη εκπαίδευση τη βασική και ολόπλευρη γνώση και μόρφωση και θα την αντικαθιστά με δεξιότητες, ψευτοκατάρτιση, δια βίου μάθηση, εξ αποστάσεως φθηνή κατάρτιση και ευκαιριακές γνώσεις- πληροφορίες άμεσα εφαρμόσιμες στην αγορά αλλά άχρηστες και εύκολα απαξιούμενες με τη γοργή πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης.

 

Αυτοί που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και αυξάνουν στα ύψη τους έμμεσους φόρους και τις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών, όπως των τρόφιμα και των καύσιμα (με εξαίρεση των βιομηχάνων και των εφοπλιστών).

 

Αυτοί που ετοιμάζονται να φέρουν το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο στο δημόσιο τομέα και να γκρεμίσουν τυπικά και ουσιαστικά ακόμη και την έννοια της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και να δημιουργήσουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

 

Αυτοί που παροτρύνουν το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να τρομοκρατεί καθημερινά εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα με την απειλή της απόλυσης και της μείωσης μισθού, με άρμα το «όραμα» της ανταγωνιστικότητας και της μεγιστοποίησης των κερδών.

 

Αυτοί που προωθούν τη σύνδεση των ορίων συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, ώστε να μας «εξασφαλίσουν απασχόληση» μέχρι τα βαθιά γεράματα!

 

Κυβέρνηση, ΕΕ, κεφάλαιο, τρόικα συγχωνεύουν λοιπόν τα σχολεία γιατί τα θέλουν «πολυδύναμα και εύρωστα», με μεγάλο αριθμό μαθητών, για να ετοιμάσουν το έδαφος για τη λειτουργία του «νέου σχολείου», την εφαρμογή του Ενιαίου Αναμορφωμένου Προγράμματος, των νέων Προγραμμάτων Σπουδών και τις «καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας», υποτάσσοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες του λαού και των παιδιών μας στις επιταγές της αγοράς και απαλλάσσοντας το κράτος από την ευθύνη που έχει για τη λειτουργία των σχολείων.

 

Φτιάχνουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου ο εκπαιδευτικός «λάστιχο» θα αξιολογείται στο κατά πόσο ευθυγραμμίζεται με τα κελεύσματα της αγοράς (βλέπε ν. 3848/2010)!

 

Καλούμε άμεσα και οργανωμένα όλους τους γονείς, του μαθητές, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες σε δράση και πάλη για το γκρέμισμα αυτής της αντεργατικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

 

Ο νομός μας έχει ανάγκη από νέα σύγχρονα σχολεία και ενίσχυση των σχολικών υποδομών αποκλειστικά από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων.

 

Απαιτούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και τα σχέδια για το «νέο σχολείο».

 

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και τα μέσα για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση, πράγμα που απαιτεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.

 

Παρασκευή 18 Μαρτίου παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας στις 12:30

 

[Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας (12-2 για τον πρωινό κύκλο και 2-4 για τον απογευματινό)].

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: