«Ελληνική Επανάσταση και Σύγχρονη Εποχή» 7 και 14 Απριλίου | Δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις

By on 06/04/2021

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ, συλλογικότητα που λειτουργεί από το 2013 στα Βριλήσσια, συνεχίζει στον καιρό της πανδημίας με δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης, σε μια προσπάθεια σύνδεσης και στήριξης της κοινωνίας, καθώς και συνεργασίας με άλλες συλλογικότητες που λειτουργούν στο Δήμο Βριλησσίων, σε όμορους δήμους, αλλά και πανελλαδικά με κοινούς στόχους. 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της διοργανώνει δυο διαδικτυακές συναντήσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με τίτλο «Ελληνική Επανάσταση και Σύγχρονη Εποχή». 

Η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., και εστιάζει στην ιστοριογραφική ανάλυση του ιστορικού γεγονότος και των θεσμικών πολιτικών, που συνετέλεσαν στη δημιουργία του εθνικού κράτους.  Ομιλητές – εισηγητές είναι ο Γιάννης Μηλιός καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο ΕΜΠ και ο Γιάννης Κουμπουρλής αναπληρωτής καθηγητής Ιστορικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιάννης Κουζής καθηγητής, κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

 

Η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 7.30 μ.μ., και εστιάζει στην Επανάσταση του 1821 και στο πώς οι παρακαταθήκες της εγγράφονται στη συλλογική μνήμη και αποδίδονται από το  σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ομιλητές – εισηγητές είναι ο Αντώνης Λιάκος  καθηγητής Ιστορίας στο ΕΚΠΑ και η Μαρία Ρεπούση καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης στο Π.Τ.Δ.Ε./Α.Π.Θ. 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Άκης Τσώνος αρχαιολόγος –  εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

 

Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/86890566028?pwd=Vitvc01kQ2tsa3FXTlp4SWJQOEFBQT09

 

Meeting ID: 868 9056 6028

Passcode: 324951

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: